Macron: Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, rakip olarak nitelendirdiği Rusya'nın Ukrayna-Rusya savaşını kazanması halinde Avrupa'nın kredibilitesinin sıfıra ineceğini söyledi.

Macron: Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner
Macron: Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner
GİRİŞ 15.03.2024 01:34 GÜNCELLEME 15.03.2024 01:35
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

France 2 ve TF1 televizyonlarının ortak yayınına katılan Macron, Rusya-Ukrayna savaşını ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendirdi.

Macron, savaşın artık Avrupa topraklarında olduğunu ifade ederek, "Strazburg ve Lviv arasında 1500 kilometreden daha az (mesafe) var." dedi.

"Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner." diyen Macron, Moskova yönetiminin savaşı kazanması durumunda artık güvende olmayacaklarını savundu.

"RUSYA SAVAŞI KAZANAMAZ VE KAZANAMAMALI"

Macron, Rusya'ya karşı savaşmadıklarına ve bu ülkeye karşı savaşmak konusunda da "asla ilk girişimi" kendilerinin yapmayacağına işaret etti.

Fransa Cumhurbaşkanı, "Tek hedefimiz var; Rusya savaşı kazanamaz ve kazanmamalı." diyerek, bu ülkeyi bir "rakip" olarak nitelendirdi.

Ukrayna'ya askeri birlik gönderme konusunda Macron, "Tüm bu seçenekler mümkün, bunun tek sorumlusu Moskova rejimi olur." değerlendirmesinde bulundu.

Macron, Ukrayna'yı desteklemek konusunda hiçbir ihtimali göz ardı edemeyeceklerini vurguladı.

Ukrayna'da Fransa ve Avrupa'nın güvenliğinin de söz konusu olduğunu kaydeden Macron, "Barışı istemek, Ukrayna'dan vazgeçmek anlamına gelmiyor." diye konuştu.

Fransa'nın nükleer silahının, Fransızlara güvence sağladığı değerlendirmesini yapan Macron, Rusya'nın bu savaşta galip gelmesinin Fransızların hayatının değişeceği anlamına geldiğini anlattı.

Macron, ülkesinin yüksek yoğunluktaki bir savaşa uygun tek saniyesi olmadığı yorumunda bulundu.

"İSRAİL'İN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VAR DEMEDİM!"

"İsrail'in kendini müdafaa etme konusunda mutlak bir hakka sahip olduğunu asla söylemedim." ifadesini kullanan Macron, Filistinlilerin bir devletinin olmasından yana olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Le Monde gazetesi, Macron'un bazı davetlilerin önünde, "gelecek yıl Odessa'ya askeri birlik göndermesi gerekeceğini" söylediğini iddia etmişti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 31
  • iyidere 1 ay önce Şikayet Et
    Katolikler ve ortodokslar öyle bir çarpışın ki geride sizlerden kalan olmasın..
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupa mı kaldı macron efendi.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tabiki savaşmazsınız makaron çüki kendi çıkarlarınız için savaşacak çok aptal bulursunuz Ukrayna gibi pkk gibi uzaktan uzağa ahkam kesersiniz ihşallah sonunuz beter olur. Afrika'daki garibanların filistindeki garibanların ahı tutacak sizi
    Cevapla
  • Süvari 1 ay önce Şikayet Et
    Horozların anladığı iş horoz dövüştürmek
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 ay önce Şikayet Et
    Var mı ki? Olan şey sıfırlanır.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?
Araç fiyatları değişti: Yine de kimse almıyor rekor geldi