Hamas ateşkes şartlarını resmen iletti! İsrail'den jet hızında skandal yanıt

Hamas, İsrail ile ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin teklifi Katar ve Mısır'daki arabuluculara ilettiklerini duyurdu. Netanyahu, Hamas'ın ateşkes şartlarına skandal bir yanıt vererek, "Akıl dışı" dedi.

GİRİŞ 15.03.2024 03:01 GÜNCELLEME 15.03.2024 09:25
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Son dakika ateşkes haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları devam ederken Hamas'tan ateşkes şartlarını arabulucula Mısır ve Katar'a ilettiğini duyurdu.

Hamas'tan konuya ilişkin Telegram hesabından yazılı açıklama yapıldı.

Hamas ateşkes şartlarını resmen iletti! İsrail'den jet hızında skandal yanıt

'UZLAŞMA İÇİN GEREKLİ ŞARTLARI ARABULUCU KARDEŞLERE SUNDUK'

Açıklamada, "Bugün (14 Mart) hareket, uzlaşma için gerekli gördüğü ilke ve temellere dayanan kapsamlı bir teklifi arabulucu kardeşlere (Mısır-Katar) sundu." ifadesine yer verildi.

Hamas ateşkes şartlarını resmen iletti! İsrail'den jet hızında skandal yanıt

Hareketin ilettiği teklifin içeriğinde esir değişimi dosyasının da bulunduğu belirtilen açıklamada, Hamas'ın her zaman Filistin halkının haklarını korumaya devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada, "Bu adım, Mısır ve Katar'daki arabulucu kardeşler aracılığıyla, Gazze'de halkımıza yönelik saldırıyı durdurmak, onlara yardım sağlamak, yerinden edilenlerin geri dönmesini ve işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden çekilmesini sağlamak için yürütülen müzakerelerin takibinin bir parçasıdır." denildi.

NETANYAHU'DAN SKANDAL YANIT: AKIL DIŞI

İsrail'in Kanal 12 televizyonunda yer alan habere göre, Katar, İsrail'e esir takası anlaşmasına ilişkin Hamas'ın yanıtını iletti.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu'nun, arabuluculara sunduğu yeni ateşkes ve esir takası anlaşması teklifinde Hamas'ın "akıl dışı tekliflerinde ısrarcı olduğunu" ifade ettiği belirtildi.

Hamas ateşkes şartlarını resmen iletti! İsrail'den jet hızında skandal yanıt

Açıklamada, Netanyahu'nun, savaş kabinesine anlaşmaya ilişkin bir güncelleme sunacağı ve bunun cuma günü değerlendirmeye alınacağı kaydedildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • Yunus 1 ay önce Şikayet Et
    Hamas'ın öncelikli şartlarından biri, hapishanelerdeki Hamas üyelerinin serbest bırakılması.
    Cevapla
  • Şahan 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze ve Gazzeli ikinci sırada mı.
    Cevapla
  • ankaralı 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye acilen nükleer silah üretmeli.
    Cevapla
  • İzmirli 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye+Pakistan+Azerbaycan+Lübnan+ Kuveyt ortak olarak derhal İsrail'i vurup kökünü kazımalıdır! Vakit Allah (cc) rızası için cenk zamanıdır, vakit cihad zamanıdır. Cennet bizi bekler...
    Cevapla
  • Cafer 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in hukuk tanımazlığı ve şımarıklığı 400 yakın Nükleer bombaya sahip olmasından geliyor.
    Cevapla
  • Yusuf 1 ay önce Şikayet Et
    Akıl dışı olan İsrail gibi katil bir devletin ve milletinin . Yaptığı ile hala karşılık bulmamasidir. Yaptığı bu katliyami şimdiye kadar kendisinin de yaşaması İslam aleminin İsrail'e dur demesi savaşa girip bütün askeri gucunu yok edip Filistin devletinin sınırlarını çizmesi gerekiyordu.
    Cevapla
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    ZENGİNLER, ZEKATINIZI VE SADAKALARINIZI ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN EMRETTİĞİ ŞEKİLDE VERİN. KENDİ VERECEĞİNİZ ZEKAT ve SADAKALARDAN ÇALMAYIN. MASUM İNSANLARIN HAKKINI YEMEYİN. HIRSIZLIK YAPMAYIN..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik