7 ülkeden İran ve Rusya açıklaması! Tehdit gibi uyarı: Hazırız!

ABD, Kanada, Fransa, İtalya, Japonya, İngiltere ve Almanya'dan oluşan G7 ülkelerinin liderleri, İran'a, Rusya'ya Ukrayna savaşı için malzeme desteği sağlamayı durdurma çağrısı yaptı. Liderler, "Karşılık vermeye hazırız" dedi.

GİRİŞ 15.03.2024 21:40 GÜNCELLEME 16.03.2024 10:12
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

Son dakika İran haberleri: G7 liderleri adına dönem başkanı İtalya tarafından yapılan yazılı ortak açıklamada, "Üçüncü taraflara, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik yasa dışı ve gerekçesiz saldırgan savaşında derhal malzeme desteği sağlamayı kesmeleri çağrımızı yineliyoruz, aksi takdirde ağır bedellerle karşı karşıya kalacaklar." ifadesi yer aldı.

7 ülkeden İran ve Rusya açıklaması! Tehdit gibi uyarı: Hazırız!

İRAN'A RUSYA ÇAĞRISI

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İran'ın, Ukrayna'daki sivil halka yönelik acımasız saldırılarda kullanılan insansız hava araçlarını (İHA) Rus rejimine sağladıktan sonra balistik füzeleri ve ilgili teknolojileri Rusya'ya vermeyi düşündüğü yönündeki haberlerden son derece kaygılıyız. İran'ı bunu yapmamaya çağırıyoruz çünkü bu, bölgesel istikrarsızlığa katkıda bulunacak ve Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına yönelik malzeme desteğini önemli ölçüde artıracaktır. Bu, uluslararası hukuk ve BM Şartı'nın açık ihlali niteliğindedir."

7 ülkeden İran ve Rusya açıklaması! Tehdit gibi uyarı: Hazırız!

'GÜÇLÜ VE KOORDİNE BİR ŞEKİLDE KARŞILIK VERMEYE HAZIRIZI!"

G7 liderlerinin ortak açıklamasında, "İran'ın, Rusya'ya balistik füzeler veya ilgili teknolojiyi sağlamaya devam etmesi halinde, İran'a karşı yeni ve önemli önlemler de dahil olmak üzere hızlı ve koordine bir şekilde karşılık vermeye hazırız." ifadesi kullanıldı.

7 ülkeden İran ve Rusya açıklaması! Tehdit gibi uyarı: Hazırız!

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 177
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Şayet İran , Hürmüz Boğazını Petrol tankerlerine kapatırsa , Suudi Arabistan ; 1 - Kızıl Deniz Kıyısında Petrol terminali kurmayı düşünebilir . 2 - BAE - Suudi - İsrail Petrol boru hattı veya 3 - Körfez Arap - Irak - Türkiye hattı olabilir . 3 'üncü seçeneği değerlendirmeliyiz .
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 1 ay önce Şikayet Et
    İranıda israile işgal ettiri çekler yavaş yavaş işgal oyunları Ortadoğu'da meydana çıkıyor bildik ülkelerde başroldeler bunlar siyonis katil işgalci yahudi it israil oyunları biz bu oyunu bozarız bozucazda Türkiye cumhuriyeti ve Türk devletleri
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    İran'ı hedef olarak kafaya takdılar . İsrail ne yaptı , ne etti , Batı ile İran'ı hasım haline getirdi . Körfez Araplar tercih yapacak olsalar , ABD ve AB 'nin yanında yer alır , İran'a uygulanacak her türlü müdahaleye destek verirler . Lakin , İran Hürmüz Boğazını tanker trafiğine kapatırsa , Petrolü nasıl satacaklar ? Alternatif petrol hatlarını düşünüyorlardır.
    Cevapla
  • Demirci.derviş 1 ay önce Şikayet Et
    Iranda.sizden.kefere.degil.ammamünafık.ülke.azarbacana.degil.ermeniye.yardım.etti.farkınız.yok.Allah.hepinizi.kahretsin.amin.
    Cevapla
  • 1453 1 ay önce Şikayet Et
    G7 diyo ki : Iran’a KARSILIK vermeye haziriz çünkü rusya’ya verdigi silahlar Ukrayna halk öldürüyor. AYNI G7 israil’e silah veriyor FiLiSTiN halk öldürmek için. Oyunu anladiz mi beyler, cihad sart, Haçli sefer diye buna denir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama