Nijer'den ABD kararı! Anlaşma iptal edildi

Nijer, ABD ile olan askeri iş birliği anlaşmasını "derhal geçerli olmak üzere" feshettiğini tüm dünyaya bildirdi.

GİRİŞ 17.03.2024 00:27 GÜNCELLEME 17.03.2024 09:55
Bu Habere 260 Yorum Yapılmış

Son dakika Nijer haberleri: Nijer, ABD ile olan askeri iş birliği anlaşmasını "derhal geçerli olmak üzere" feshettiğini duyurdu.

Nijer'den ABD kararı! Anlaşma iptal edildi

Hükümet sözcüsü Amadou Abdramane, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, ABD Savunma Bakanlığına bağlı askeri ve sivil personelin Nijer'de görev yapmasına izin veren askeri anlaşmanın derhal yürürlükten kaldırıldığını bildirdi.

Abdramane, Amerikalı yetkilileri, geçen hafta Nijer'de temaslarda bulunan ABD'nin Afrika İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Molly Phee ve ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Komutanı General Michael Langley'in ziyaretine ilişkin önceden bilgi vermemekle suçladı.

ABD, NİJER'DE BİN ASKER KONUŞLANDIRIYORDU

ABD, Nijer'de 100 milyon dolar maliyetle Sahra Çölü'nün güney ucundaki Agadez kenti yakınlarında inşa edilen "Niger Air Base 201" adlı çöl insansız hava aracı üssünde yaklaşık bin asker konuşlandırıyor.

Nijer ordusu geçmişte ABD ile yakın iş birliği içinde çalışmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 260
  • milli 1 ay önce Şikayet Et
    ne işin var Nijer de.
    Cevapla
  • halit 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupa basinina gore rusyaya yakinlasma cabası varmış
    Cevapla
  • Velid 1 ay önce Şikayet Et
    ABD ile kontrollü bir gerginlik yaşıyoruz zaten. Üsleri tamamen kapatarak savaş durumuna geçildiğinde konforunu düşkün insanımızın acaba ne kadarı süreci kaldırabilecek. Klasik savaş olmuyor artık. €-$ fırladıgında klavye mücahitlerin çoğu karşı tarafa geçecektir. Bizim halkımız Ruslarin katlandığı yaptırımların yarısına bile katlanamaz.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen öyle. Bizim millete bakmayın. Çok şımarıktır ve keyfine düşkündür. İran'ın ve Rusya'nın çektiklerinin yarısını çekseler anında hükümet değişirdi. Erdoğan bunu biliyor ve ona göre oynuyor.
    Cevapla
  • Kutahyali 1 ay önce Şikayet Et
    Reis bu devletlere atama yap bunlarda bizden şüphemiz yok.
    Cevapla
  • Anti-emperyalist 1 ay önce Şikayet Et
    ABD'nin ve Avrupa'nın diğer ülkeleri nasıl gördükleri belli : ülkeye kafalarının ettikleri gibi girip çıkıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı