Almanya Başbakanı Scholz'dan İsrail'i ziyaret öncesi sert mesaj: Sonuç korkunç olur

Almanya Başbakanı Olaf Scholz İsrail ziyareti öncesi Başbakan Netanyahu'yu Refah'a askeri müdahale hakkında uyararak 'Saldırının çok sayıda sivil kaybına yol açması riski var; bu korkunç olur ve mutlaka kaçınılması gerekir.' dedi.

GİRİŞ 17.03.2024 10:41 GÜNCELLEME 17.03.2024 11:27
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail'in 6 aydır katliam yaptığı Gazze Şeridi'nde Filistinliler insanlık dışı şartlarla hayat mücadelesi veriyor. İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine kara saldırısı düzenlemeyi planladığı yönündeki haberlere tüm dünyadan tepkiler yükseliyor.

Almanya ilk kez paraşütle Gazze'ye yardım malzemeleri ulaştırdıAlmanya ilk kez paraşütle Gazze'ye yardım malzemeleri ulaştırdı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ürdün ve İsrail’e bugün yapacağı ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, 7 Ekim’den sonra ikinci kez ve son dönemde 3 kez İsrail’i ziyaret ettiğini belirterek, savaşın ve oradaki durumun kötüye gitmeye devam ettiğini ifade etti.

Bundan dolayı oradaki durum hakkında kapsamlı şekilde konuşmak gerektiğini anlatan Scholz, önce Ürdün’de Kral 2. Abdullah ile görüş alışverişinde bulunacağını bildirdi.

Scholz daha sonra İsrail’e geçerek Başbakan Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve diğer yetkililerle de görüşeceğini belirterek, "Zor bir durumla karşı karşıyayız. Gazze'ye şimdi büyük ölçüde yardım ulaşması lazım. Bu konuşmam gereken bir konu." ifadelerini kullandı.

Bundan sonra yapılacak "askeri gelişmelerden endişe duyduklarını" kaydeden Scholz, "Özellikle, Refah'a yönelik kapsamlı bir saldırının çok sayıda sivil kaybına yol açması riski var; bu korkunç olur ve mutlaka kaçınılması gerekir. Bu da konuşacağım bir konu." dedi.

Almanya Başbakanı Scholz, İsrail’in yanında durduklarını ve İsrail’in Hamas’a karşı kendisini savunma hakkı bulunduğunu yineleyerek, aynı zamanda uluslararası hukuk kurallarına uyulması, sivil kayıplardan kaçınılması, insani yardımların Gazze'ye ulaşması ve barış konusunda uzun vadeli bir gelişmenin ele alınmasının önemli olduğunu vurguladı.

Scholz, esirlerin serbest bırakılmasına ve Gazze'ye insani yardımların girmesine imkan sağlayacak çatışmalara insani ara verilmesi üzerinde çok hızlı bir şekilde anlaşmaya varılmasının önemli olacağını kaydetti.

Başbakan Scholz bugün Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüştükten sonra İsrail'e geçecek.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 74
  • Erpınar 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudi kazuratı. Topunuzun canı cehenneme.
    Cevapla
  • gökdereli 1 ay önce Şikayet Et
    Schoz sen deden Hitlerin tırnağı etmesin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Halifeliğin hakkı gazzelilerindir. Diğer ülkelerin devller başkanları ise korkak, kendini beğenmiş firavunlardır.
    Cevapla
  • ömer 1 ay önce Şikayet Et
    katil sürüleri hepiniz aynısınız,
    Cevapla
  • Almanya ve Siyonizm3 1 ay önce Şikayet Et
    Pek çok araştırma bugün Hitler'in Yahudi kanı taşıdığını ve Almanya'da yaşayan Yahudilere aşırı baskı yapmasının aslında danışıklı dövüş olduğunu gösteriyor. Bu baskı sayesinde Almanya'dan siyonist amaçlarla kurulan İsrail'e pek çok Yahudi göçtü.
    Cevapla
  • Yavuz 1 ay önce Şikayet Et
    Hepsi senaryoydu kardeşim, abd üst kurmak ve avrupaya borc bataklığa sürdürmek, limited şirket halinde yönetmek. Onlarda sözde devlet vasfında bu limted şirket sahipleri için işgal etmek, öldürmek, kaynakları çalmak düşüyor. Şirket sahipleri kim?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..