Pakistan, Afganistan'ı bombaladı: Çok sayıda ölü var

Taliban, Pakistan'ın Afganistan'ın iki sınır bölgesine hava saldırısı düzenlediğini, saldırılarda 3'ü çocuk 5'i kadın toplam 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

GİRİŞ 18.03.2024 11:25 GÜNCELLEME 18.03.2024 12:23
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Afganistan'da 20 yıl sonra ülke yönetimini yeniden ele geçiren Taliban, Pakistan'ın Afganistan topraklarına yönelik iki hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Taliban'ın açıklamasına göre, hava saldırılarında 5 kadın ve 3 çocuk hayatını kaybetti.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid,  "Saldırılar egemenlik ihlali. Afganistan İslam Emirliği, hiç kimsenin Afgan topraklarını kullanarak güvenliği tehlikeye atmasına izin vermiyor. Pakistan, kendi topraklarındaki kontrolsüzlük, kabiliyetsizlik ve sorunlar için Afganistan'ı suçlamamalı." dedi.

PAKİSTAN MİSİLLEME SÖZÜ VERMİŞTİ

Pakistan'ın hava saldırıları, Pakistan'da son dönemde güvenlik güçlerini hedef alan saldırıların ardından geldi. Son olarak, 16 Mart Cumartesi günü Afganistan sınırına yakın bir bölgede askeri bir karakola patlayıcı yüklü bir araçla saldırı düzenlenmiş ve en az 7 güvenlik personeli ölmüştü.

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, askerlerin cenazesine katılmış ve misilleme sözü vermişti.

Pakistan yönetimi, son dönemde arttığını söylediği saldırılardan Pakistan Talibanı'nı sorumlu tutuyor; örgütün saldırılar için Afganistan topraklarını kullandığını iddia ediyor. Afganistan ise, Pakistan'ın dile getirdiği bu iddiaları reddediyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18
  • TC.Kılınç 1 ay önce Şikayet Et
    EY 2 DEVLET , sizleri birbirinize yahudi=siyonist abd, haçlı avrupası kırdırır. Gidin yahudileri öldürün....
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Müslüman müslümanı vuruyor diyenler ya art niyetlisiniz ya da çok safsınız. Pakistanda daha yeni seçim hileleriyle CIA destekli Zerdari iktidara geldi aloo,haberiniz olsun. Adam hemen ABD ve İsrail'in nin talimatlarını uygulamaya başladı, bu müslümanın müslümanı vurmasından öte bir durum.
    Cevapla
  • Bayrak 1 ay önce Şikayet Et
    rahatlık batıyor Müslüman Müslümanı öldürürmü
    Cevapla
  • Sassas 1 ay önce Şikayet Et
    Hep yazdım islam elemini bu hale kim getirdi ne oldu neyi paylaşamıyorsunuz derdiniz terörizimse beraber hareket edin işte suriye ırak kendi topraklarında pkk ypg beslediler uzun yıllardır bizi meşgul ediyor hani müslümanya bunlar ülkemizde öyle al partileri derdiniz neki tek çatı altında olamıyor parçalanıyorsunuz islam böylemi emir ediyor peygamberimiz iki kişi yol çıksa bir lider olsu
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    yeni oyuna hoş geldiniz başlıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek