BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı

BM, "insan yapımı bir felaket" diye tanımladığı Gazze'de halkın yarısının açlıkla karşı karşıya kaldığını, bunun şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı olduğunu bildirdi. İsrail işgal güçleri, Gazze kentinin bazı bölgelerinden çekildi.

GİRİŞ 18.03.2024 18:04 GÜNCELLEME 18.03.2024 21:07
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlayan saldırılarının ardından 27 Ekim'de de kara işgaline başlayan İsrail güçleri, Gazze kentinin bazı bölgelerinden çekildi.

İSRAİL KISMEN GERİ ÇEKİLDİ

Haftalarca devam eden İsrail bombardımanı, kentin mahallelerini moloz ve kül yığınına çevirdi. İsrail ordusunun çekilmesiyle Gazze'nin Han Yunus kentinin merkezindeki yıkım gün yüzüne çıktı. İsrail güçlerinin çekilmesinin ardından Bazı Filistinliler, evlerine dönmeye başladı.

BM'DEN AÇIKLAMA

BM, "insan yapımı bir felaket" diye tanımladığı Gazze'de halkın yarısının açlıkla karşı karşıya kaldığını, bunun şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı olduğunu bildirdi

- İSRAİL, GAZZE'Yİ KITLIĞA SÜRÜKLÜYOR

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırdığı Gazze'de yaşayan 2,3 milyon Filistinliyi açlığa mahkum ediyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 10 Mart'taki açıklamasında, İsrail'in 17 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde "açlığın her yerde olduğunu" belirtmişti.

BM, İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının son verilerine göre, İsrail'in yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde, yetersiz beslenme ve susuzluktan 27 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 726 Filistinli yaşamını yitirdi, 73 bin 792 kişi yaralandı.

FİLİSTİN ESİRLER HEYETİ: İSRAİL, FİLİSTİNLİ TUTUKLULARA BASKILARINI RAMAZANDA İKİ KATINA ÇIKARDI

Filistin Esirler Heyeti Başkanı Faris, yaptığı yazılı açıklamada, “İşgal devleti İsrail’in Cezaevleri İdaresi (ŞABAS), Filistinli tutuklara baskılarını ramazan ayının başından itibaren iki katına çıkardı. Mahkumların durumları herkesin hayal edebileceğinden daha tehlikeli hale geldi.” ifadelerini kullandı.

 
KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 75
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Hüseyin abi almayalım tabii de bunlara sadece boykot yetmez gidip kan kusturmak lazım da şu an yapamıyoruz
    Cevapla
  • cahit 1 ay önce Şikayet Et
    BM siyonistlerin emrindedir hiç bir yaptırım yapmamaktadır BM sadece Müslüman ülkelere gariban fakir Küba gibi ABD ye muhalif ülkelere yaptırım yapmaktadır Müslümanların tamamı BM üyeliğinden çekilmeli
    Cevapla
  • Osman 1 ay önce Şikayet Et
    Gazzeliler şehit olup kurtuldu da kaybeden biz olduk, hesabını verebilecek miyiz
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allahım Allahım sen herşeyi ğörüb ğözetensin herşeyi bilensin inşaallah şu düşmanı altını üstüne ğetiriver YA'RAB YA'RAB
    Cevapla
  • Emre 1 ay önce Şikayet Et
    Dünya tüm siyonistlerticaretine darbe vurulmali..yemenin yaptığı gibi İngiltere ABD İsrail gemilerini geçeni bir öpüyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!