ABD hükümetinden 50 eyalete peş peşe İran uyarısı: Tetikte olun!

ABD hükümeti, İran Devrim Muhafızları'nın, ABD'nin içme suyu sistemlerine siber saldırı düzenlediğini belirterek eyaletleri Çin ve İran'dan gelebilecek siber saldırılara karşı tetikte olmaları konusunda uyardı.

GİRİŞ 20.03.2024 20:20 GÜNCELLEME 20.03.2024 20:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çevre Koruma Ajansı (EPA) Yöneticisi Michael Regan ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan tarafından siber saldırılar hakkında eyalet valilerine yazı gönderildi.

İRAN, ABD'NİN İÇME SUYU SİSTEMLERİNE SİBER SALDIRI DÜZENLEDİ

Yazıda, İran İslam Devrim Muhafızları Birliği'ne bağlı bilgisayar korsanlarının ABD'de içme suyu sistemlerine saldırdığı, Çin'in devlet destekli grubu Volt Typhoon'un da içme suyu ve diğer kritik altyapı sistemlerine ilişkin bilgi teknolojisini tehlikeye attığı belirtildi.

Federal yetkililerin, Volt Typhoon aktörlerinin jeopolitik gerilim durumunda kritik altyapı operasyonlarını aksatmak için hazırlık yaptığına dikkati çekilen yazıda, "İçme suyu ve atık su sistemleri, hayati derecede kritik altyapı sektörü olduklarından siber saldırılar için çekici bir hedeftir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Temiz ve güvenli içme suyu sisteminin güvenliği vurgulanan yazıda, öte yandan genellikle bu sistemlerin sıkı siber güvenlik uygulamalarını benimsemek için gereken kaynaklara ve teknik kapasiteye sahip olmadığına işaret edildi.

Yazıda, eyalet yetkililerinin, yarın içme suyu sistemlerine yönelik tehditlere karşı temel siber güvenlik önlemlerinin ele alınacağı toplantıya katılacağı bilgisi paylaşıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Çinda tüm şirketler Kominis Partinin dedigini yapmak zorunda, ondan habersiz tualite bile gidemmmes.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı