Netanyahu'dan Gazze açıklaması: Saldırılar devam edecek

İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkesinin insanlık felaketine yol açtığı Gazze’deki saldırılarına devam edeceklerini belirtti. Şu ana kadar İsrail saldırılarında 14 bini çocuk, 9 bin 220'si kadın olmak üzere 31 bin 923 Filistinli katledildi.

Netanyahu'dan Gazze açıklaması: Saldırılar devam edecek
Netanyahu'dan Gazze açıklaması: Saldırılar devam edecek
GİRİŞ 21.03.2024 11:34 GÜNCELLEME 21.03.2024 11:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'deki Cumhuriyetçi senatörlerin toplantısına video konferans yoluyla bağlanarak İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin konuştu.

Görüşmeye katılan bir senato üyesine göre, Netanyahu, ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in, İsrail Başbakanı'nın 7 Ekim'den sonraki süreci kötü yönettiğini belirterek ülkede seçim çağrısı yapmasını bir kez daha eleştirerek, Schumer'in ifadelerini "şok edici bir müdahale" diye nitelendirdi.

Netanyahu'nun konuşmasında Gazze'deki hedeflerine ulaşıncaya kadar bölgeye saldırılara devam edecekleri mesajını verdiği ifade edildi.

Netanyahu, Gazze'nin güneyinde saldırılardan kaçan Filistinlilerin sığındığı Refah kentine saldırı planını onayladığını ve sivil halkın bölgeden çıkarılmasına ilişkin planı da yakında onaylayacaklarını bildirmişti.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bini çocuk, 9 bin 220'si kadın olmak üzere 31 bin 923 Filistinli öldürüldü, 74 bin 96 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Geber inşallah
    Cevapla
  • kamılbcetın 5 ay önce Şikayet Et
    rabbım su kafıri bırdurdur artık gucunü gorsün
    Cevapla
  • serkan 5 ay önce Şikayet Et
    buna suikast lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti son dakika duyurdu! 3 ilin başkanı değişti
Akkuyu bir ilk olacak! Türkiye 664 milyon dolar harcadı