ABD'de başkanlık yarışı: Biden, Trump'a fark attı!

ABD'de başkanlık seçim yarışında baş başa kalan Joe Biden ile Donald Trump arasındaki rekabet devam ederken, bağış toplama konusunda Biden rakibine büyük üstünlük kurdu.

ABD'de başkanlık yarışı: Biden, Trump'a fark attı!
ABD'de başkanlık yarışı: Biden, Trump'a fark attı!
GİRİŞ 21.03.2024 21:26 GÜNCELLEME 21.03.2024 21:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak 60. başkanlık seçimleri yaklaşırken, seçimlerin en önemli başlıklarından biri olan bağış toplama konusunda da güncel rakamlar açıklandı.

BİDEN, BAĞIŞ KONUSUNDA TRUMP'A FARK ATTI

ABD Federal Seçim Komisyonu tarafından her ay güncellenen "toplanan bağış" ve "yapılan harcamalar" ile ilgili rakamlar, Biden'ın bağış konusunda halen Trump'ın önünde olduğunu ortaya koydu.

Buna göre, Biden'ın seçim ekibi mart ayına toplam 155 milyon dolarlık nakit, Trump'ın ekibi ise marta toplam 42 milyon dolar nakitle girdi.

BİDEN 53 MİLYON DOLAR BAĞIŞ TOPLADI

Şubatta 53 milyon dolar bağış toplayan Biden'ın seçim ekibi, aynı ayda 20,3 milyon dolar toplayabilen Trump'ın ekibine de fark attı.

Söz konusu bağış rakamlarında, Trump'ın halen uğraştığı çok sayıda hukuki sorun ve davaların olumsuz anlamda etkili olduğu ve bazı büyük bağışçıları kararsız bıraktığı kaydedildi.

ABD'deki siyasi analistler, toplanan bağışlar ve yapılan seçim masraflarının kazanacak adayı doğrudan belirlemediğini ancak kapsamlı seçim reklamları ve diğer harcamalar için toplanan bağış miktarının da önemli bir gösterge olduğunu ifade ediyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Ali Bey 1 ay önce Şikayet Et
    Gavurun iyisi mi olur ha küçük ha büyük gavur gavurdur iman edene kadar düşmanımızdır
    Cevapla
  • kalender 1 ay önce Şikayet Et
    ya bu amarikalıların gözü kör kulakları duymuyormu acaba bu bidon da ne buluyorlar acaba adamın kendine hayrı yok havayla tokalaşan ne konuştuğunu bilmeyen yürümeye hayrı olmayan kişi
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    turkiyede bunu akp yapsa yer yerinden oynar
    Cevapla
  • mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonistkler yağdırmıştır katliam paralarını
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri