Ölü sayısı arttı: Moskova saldırısının failleri yakalandı

FSB Direktörü Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını belirtti. Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

GİRİŞ 23.03.2024 11:27 GÜNCELLEME 23.03.2024 15:36
Bu Habere 274 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısıyla bağlantılı 11 şüphelinin gözaltına alındığı bilgisini verdi. Bortnikov, gözaltına alınan 11 kişiden 4'ünün "doğrudan terör saldırısında dahli olduğunu" aktardı.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Rusya'nın başkenti Moskova'da terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen saldırıda 143 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıyı gerçekleştiren 6 teröristten 4'ünün kimlikleri açıklandı. Saldırganların hepsi Tacikistan uyruklu ve isimleri şöyle:

  1. Nasridinov Makhmadrasul 37 yaşında
  2. Ismonov Rivozhidin 51 yaşında
  3. Safolzoda Shokhinjonn 21 yaşında
  4. Nazarov Rustam 29 yaşında.

SALDIRGANLAR TAKİP EDİLDİ

Saldırıyı gerçekleştiren saldırganların olay yerinden beyaz Renault marka bir araçla kaçtıkları duyuruldu. Güvenlik güçlerinin takibi sonrası yapılan operasyonda araçtakiler yakalandı.

RUSYA'DAN UKRAYNA İDDİASI

Rus makamları, Moskova'daki saldırıya katılan teröristlerin Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştığını, amaçlarının sınırı geçmek olduğunu belirterek, bu şahısların Ukrayna tarafında temaslarının olduğunu kaydetti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ve Ukrayna Devlet Başkanlığı, söz konusu saldırıda dahli oldukları yönündeki suçlamaları reddettiklerini söyledi.

SALDIRI HAKKINDA NELER BİLİNİYOR?

22 Mart 2024 akşamı Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Hall konser salonunda silahlı saldırı gerçekleşti. Silahlı saldırganlar konser salonuna girerek yakın mesafeden sivilleri hedef aldı. Salonda patlayıcılar kullanılmasının ardından yangın çıktı, yangında konser salonunun çatısının çöktüğü bildirildi. Yangın sabaha karşı söndürülebildi. Saldırı düzenlenen binanın 12 bin 900 metrekare büyüklüğünde olduğu kaydedildi.

YAKALANAN SALDIRGANLARIN İLK İFADELERİ

Yakalanan saldırganlardan ilki, ele geçirildikten sonra yapılan sorgusunda 4 Mart tarihinde Rusya'ya geldiğini söyledi. Kendileriyle Telegram üzerinden temasa geçildiğini ve anonim kişilerin kendilerine silah sağladığını belirtti. Saldırgan, terör saldırısı için kendilerine yarım milyon Rus Rublesi (5 bin 400 dolar) ödül söz verildiğini ifade etti. Saldırgan, 250 milyon Rus rublesini saldırı öncesi aldığını kaydetti.

Yakalanan başka bir saldırgan ise, "Tacikistan'dan gelen diğer göçmenlerle birlikte bir pansiyonda yaşıyorduk. Uzun süre iş bulamadım. Daha sonra Abdullah adında biri, Telegram üzerinden bana mesaj attı ve para için insanları öldürmeyi teklif etti. Silahları onlar getirdi." dedi.

 

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 274
  • Okur 1 ay önce Şikayet Et
    Bir saldırıyı deas ustleniyorsa doğrudan ABD ve mossad üstleniyor demektir.
    Cevapla
  • Hamit Gülcen 1 ay önce Şikayet Et
    Putin çok zeki bir lider.DEAŞ'ın üstlenmesini bile kabul etmiyor.Çünkü Deaş'ın ABD ve İsrail olduğunu biliyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bizde olsaydı sınırı çoktan geçmişlerdi
    Cevapla
  • Koli 1 ay önce Şikayet Et
    Arkasında Ukraynalı siyonist Selensik! İsrail+ Amerika+ Avrupa!!! Mesele basit! Artı işlemi ile çözüldü!
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    deaşı kuran abd ingiliz .yoruma gerek yok .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...