Zelenskiy'den Moskova'daki terör saldırısı ile ilgili ilk açıklama!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Moskova'daki terör saldırısını Ukrayna'ya bağlamaya çalıştığını söyledi.

Zelenskiy'den Moskova'daki terör saldırısı ile ilgili ilk açıklama!
Zelenskiy'den Moskova'daki terör saldırısı ile ilgili ilk açıklama!
GİRİŞ 24.03.2024 00:47 GÜNCELLEME 24.03.2024 00:47
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, sosyal paylaşım hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna vatandaşlarına hitaben bir konuşma yaptı.

Zelenskiy konuşmasında, Putin'in, dün başkent Moskova’daki "Crocus City Hall" adlı konser salonunda düzenlenen terör saldırısını yapan kişilerin, Ukrayna'ya doğru kaçmaya çalıştıklarına ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

"HEP AYNI YÖNTEMLERİ KULLANIYORLAR"

Putin ve diğer Rus yetkililerinin, saldırı konusunda Ukrayna'yı suçlamaya çalıştıkları ve benzer adımları daha önce de attıklarını kaydeden Zelenskiy, "(Ruslar) Hep aynı yöntemleri kullanıyorlar." dedi.

Zelenskiy, Rus ordusunu Ukrayna ve bu ülkede yaşayan halka yönelik "terör eylemleri" düzenlemekle suçladı.

"KENDİ ÜLKELERİNDE NE OLDUKLARI UMURLARINDA DEĞİL"

Konuşmasında, "Yüz binlerce teröristi buraya, Ukrayna topraklarına sürdüler, bize karşı savaşıyorlar ve kendi ülkelerinde ne olduğu umurlarında değil." ifadesine yer veren Zelenskiy, Putin'i, Rus vatandaşlarıyla ilgilenmek, onlara hitap etmek yerine, saldırı konusunu Ukrayna'ya nasıl getireceğini düşünerek bir gün sessiz kalmakla itham etti.

"TERÖRİSTLER HER ZAMAN KAYBETMELİDİR"

Rus halkının, Ukrayna'da ölen Rus askerleri için Putin'den hesap sormadığı sürece Putin'in bu durumu kendi lehine kullanacağını kaydeden Zelenskiy, "Teröristler her zaman kaybetmelidir ve hayatı gerçekten savunan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

MOSKOVA^DAKİ KONSER SALONUNA DÜZENLENEN TERÖR SALDIRISI

Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna dün akşam silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlendi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görüldü.

Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında yangın çıkarken çatı bir süre sonra çöktü.

Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıda 133 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olayda 100'den fazla yaralı olduğu açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de aralarında olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 24
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    aranızda büyük bir fark var. putin sadece rus ülke çıkarları için savaşıyor. zelinski sadece ingilizlere itaat edip ukrayna halkına ihanet ediyor. medyayı basını siyonist gücü kullanarak bu ihaneti saklayamassın zelinski.
    Cevapla
  • Poydoros 1 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna kriminal bir ülkedir. Bu şaklaban Amerika'nın uşağı paralı askerler ve suclulari ulkesine kabul ediyor. Rusya'nın sınır sehirlerine sızıp sabotajlar ve terör eylemleri yapmaktadır.
    Cevapla
  • Mithat Coşkunakar 1 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna halkı yönlendirilerek bu şarlatanı devlet başkanı yaptı. ABD ve Avrupanın desteğine, sözlerine güvenip halkının felaketini hazırladı ve hala akillanmadı.
    Cevapla
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    Herkesin bir HİKAYESİ var ama olan VATANDAŞLARA oluyor....
    Cevapla
  • Hakikat 1 ay önce Şikayet Et
    Saf herif sana silah verenler deaş a da üç kuruş para verip bu işleri yaptırıp seni yem yapıyor hala anlamadın mı her iki taraf için de bu iş çok uzadı her iki tarafın da meseleyi bir an önce kapatması için bir sebep lazım ve bu saldırı sebebe iyi bir bahane hala anlamadın mı yani Ukrayna yı Rusyanın önüne yem yaptı Abd ve AB
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Stopaj oranları yenilendi! Resmi Gazete'de yayımlandı
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum