Belçika'da terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonuna Türk vatandaşları tepki gösterdi

Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonuna Türk asıllı vatandaşlar tepki gösterdi. Arbede yaşanması üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

GİRİŞ 25.03.2024 04:22 GÜNCELLEME 25.03.2024 10:25
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Başkent Brüksel’e yaklaşık bir saat kadar uzaklıktaki Heusden-Zolder'de nevruzla ilgili sözde kutlamalardan dönen PKK yandaşları, arabalarında terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavralar ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle tur attı.

PKK PAÇAVRALARI İLE TURLADILAR

Sloganlar da atan PKK yandaşları, Türk asıllı vatandaşların yoğunluklu yaşadığı caddeden geçti.

Türkler, gruba tepki gösterdi. Bunun ardından arbede yaşandı.

Bazı araçların ateşe verildiği olay mahalline çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, olayların sıçradığı Houthalen-Helchteren ilçesinde gruba tazyikli suyla müdahale etti.

SÜKUNET SAĞLANDI

Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, provokasyon amaçlı konvoya katılanların Türk asıllı bir vatandaşı darbettiğini söyledi.

Gül, "60 yıldır burada Batı Avrupa Türkleri olarak yaşıyoruz. Daha önce belediyemizde böyle bir olaya rastlamadık. Belediyemizin nüfusunun hemen hemen dörtte biri Türk kökenli vatandaşlarımızdan oluşuyor." diye konuştu.

"CİVAR KENT VE ÜLKELERDEN TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARININ DA GELMESİ SÖYLENTİSİ ÜZERİNE POLİS YOLLARI KESTİ"

Devlet yetkililerinin olayların başlaması üzerine gerekli ehemmiyeti gösterdiğini dile getiren Gül, civar kent ve ülkelerden terör örgütü yandaşlarının da gelerek olaylara karışacağı söylentileri üzerine polisin ilgili yolları kestiğini, girişleri kapattığını aktardı.

Gül, vatandaşları sükuneti korumaya davet etti.

BİR TÜRK GENCİN SALDIRIYA UĞRAMASI SONUCUNDA OLAYLAR BAŞLADI

Houthalen-Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans, yerel basına yaptığı açıklamada, olayların, PKK yandaşlarının konvoyu sırasında bir Türk gencin saldırıya uğraması sonucunda başladığını, bunun sosyal medyadan hızla yayılması üzerine olayların büyüdüğünü anlattı.

Yzermans, durumun halihazırda kontrol altına alındığını, polisin sabaha kadar devriye gezerek teyakkuzda kalacağını kaydetti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • olmasi gereken 4 hafta önce Şikayet Et
    buda unutulur gider. pkklilar Türkiyeye izine geliyor Türkiyenin her türlü tatil imkanlarindan ucuza yararlaniyorlar. pkk yanlilari neden vatandasliktan cikarilmiyor ? pkkli olanlar vatandasliktan cikarilip tüm mal varliklarina el konulmasi gerekir
    Cevapla
  • Alpagu 1453 1 ay önce Şikayet Et
    pkkkckdhkpc iltisaklı,sevici ve destekçisi olup, Devlette kadrolu, sözleşmeli (belediye, hastane, eğitim, karayolları vs) ne kadar çeşit memur, işçi varsa son maaşları(fetö gibi) ödenmeli.. Esnaf, stk, tüccar, çiftçi olup terör örgütüne her türlü desteği verenlere mali destekler kesilmeli ki diğer vatandaşların Devlet bağı güçlü kalsın.. Bizim suçumuz ne, terör iltisaklıyla eşitiz.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupa'daki PKK teröristlerinin Türk vatandaşlığı varsa derhal vatandaşlıktan atılmalılar, Türkiye'deki mal varlıklarınada devlet el koymalı.
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Biz imha etmedikten sonra onlar havlamaya devam edecektir
    Cevapla
  • Kadir10 1 ay önce Şikayet Et
    imha degil itlaf
    Cevapla
  • Ercisli 1 ay önce Şikayet Et
    Yüz tanıma sistemi ile tespit edin ve atın vatandaşlıktan bu hainler benim ülkemin vatandaşı olmayı hak etmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı