Norveç'ten İsrail'e sert tepki

Norveç Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in UNRWA tarafından gönderilen gıda yardımlarının Gazze'nin kuzeyine ulaşmasını engelleme kararının "kabul edilemez" olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 27.03.2024 13:00 GÜNCELLEME 27.03.2024 13:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Norveç Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformundan İsrail'in kararına ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, "İsrail'in UNRWA gıda konvoylarının Gazze'nin kuzeyine ulaşmasına izin vermeme kararı kabul edilemez. Gazze'de kıtlık yaşanması an meselesi." ifadesini kullandı.

ÇEVİRİ: İsrail'in UNRWA gıda konvoylarının kuzey Gazze'ye erişimini engelleme kararı kabul edilemez. Kıtlık kapıda. Daha fazla hayat kurtarıcı insani yardım çok önemli ve acildir. İsrail hayati önem taşıyan gıda ve yardım malzemelerinin Gazze'ye ve Gazze içinde daha fazla erişimini sağlamalıdır - @EspenBarthEide

Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, insani yardımın "kritik ve acil olduğunu", İsrail'in Gazze'ye artırılmış hayati gıda yardımı erişimini sağlaması gerektiğini vurguladı.

'İSRAİLDEN SUÇLAMA'

İsrail, UNRWA'nın bazı çalışanlarını Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırıya karışmakla suçlamış, bu iddialar üzerine birçok ülke UNRWA'ya sağladıkları mali desteği askıya almıştı.

UNRWA'DAN SORUŞTURMA

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrailli yetkililerin UNRWA personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığına ilişkin iddialarının acilen soruşturulmasını istemişti. UNRWA da İsrail'in iddialarına yönelik soruşturma başlatmıştı.

Avrupa Birliği (AB), Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, İzlanda, Avustralya, İngiltere, Hollanda, ABD, Fransa, Avusturya, Romanya, Japonya ve Estonya, İsrail'in iddiaları üzerine UNRWA'ya yönelik finansal desteği geçici süreyle durdurma kararı aldıklarını açıklarken Norveç, Danimarka, Belçika, Lüksemburg, İrlanda, Brezilya ve İspanya ise desteklerini sürdüreceklerini duyurmuştu.

KANIT OLMAYINCA VAZGEÇTİLER

İsrail'in UNRWA'ya yönelik suçlamalarını kanıtlayamamasıyla Avustralya, Kanada, İsveç ve AB, kararlarından dönerek ajansı finanse etmeyi sürdüreceklerini bildirmişti.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 11
  • iyidere 1 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar da sert tepki vermiş sahtekar avrupalılar Fare gibi üfleyip üfleyip kemiriyorlar..
    Cevapla
  • Bir Akıncı 1 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir. Hepiniz şeytanın uşağı iki ayaklı kuduz itlersiniz.
    Cevapla
  • müslüman 1 ay önce Şikayet Et
    Zaman kazanıyorlar
    Cevapla
  • Gs li 1 ay önce Şikayet Et
    e ne olacak şimdi aynı senaryo hep sözde kınama vs başka bir şey yok
    Cevapla
  • murat 1 ay önce Şikayet Et
    o zaman büyük elçilerinizi ülkenize çagırın ciddiyetinizi görelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap