Papa'dan paskalya ayininde Gazze için ateşkes çağrısı

Papa Francis, Vatikan'da Paskalya ayinindeki konuşmasında, "Gazze'ye insani yardım erişiminin sağlanması, rehinelerin derhal serbest bırakılması ve Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes sağlanması için bir kez daha çağrıda bulunuyorum." dedi.

GİRİŞ 31.03.2024 16:53 GÜNCELLEME 31.03.2024 17:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Vatikan'da Paskalya ayinini yönetti. Binlerce kişi papayı dinlemek için Aziz Petrus Meydanı'na akın etti.

Geleneksel Paskalya ayininde dünyanın farklı noktalarında yaşanan çatışmalara değinen Papa, silahlanma ve yeniden silahlanma mantığına boyun eğilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Barış, asla silahlarla değil uzatılan el ve açık yüreklilikle elde edilir." dedi.

87 yaşındaki Papa Francis, konuşmasında Gazze'de yaşananlara değinerek, "Gazze'ye insani yardım erişiminin sağlanması, rehinelerin derhal serbest bırakılması ve Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes sağlanması için bir kez daha çağrıda bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

Savaşın siviller ve çocuklar üzerindeki etkilerine de değinen Papa Francis, "Ne kadar acı çektiklerini gözlerinden görebiliyoruz. O gözlerle bize, 'Neden bütün bu ölümler' diye soruyorlar. Neden bütün bu yıkım. Savaş her zaman saçmalık ve yenilgidir." ifadelerini kullandı.

Ülkeleri yeniden silahlanmaya karşı uyaran Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Rusya-Ukrayna Savaşı'na da değindi. Papa Francis, "Uluslararası hukuk kurallarına saygı duyulması çağrısında bulunurken Rusya ve Ukrayna arasında tüm esir takası yapılmasını umuyorum." dedi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    dünyayı siyonistler le pay etmişler siyonistler madi bunlar manevi dünyayı sömürüyorlar
    Cevapla
  • alicil 1 ay önce Şikayet Et
    Günaydın papacık!!!!
    Cevapla
  • Yiğido 1 ay önce Şikayet Et
    Papaz kaç paralık papazsın seni kim takar
    Cevapla
  • Abdurrahman Paksoy 1 ay önce Şikayet Et
    bizde yuttuk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Otobüs şarampole devrildi: Ölü ve yaralılar var
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama