İsrail'den savaş ilanı gibi saldırı! Tuğgeneral öldürüldü! İran'dan jet hızında yanıt

İsrail savaş uçaklarının, Suriye'nin başkenti Şam'da yer alan İran Büyükelçiliği'nin yakınlarına düzenlediği hava harekatında İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ve 1 general daha öldürüldü.

GİRİŞ 02.04.2024 02:22 GÜNCELLEME 02.04.2024 02:22
Bu Habere 714 Yorum Yapılmış

Son dakika İran haberleri: İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında, Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ve 1 general dahil olmak üzere 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail'den savaş ilanı gibi saldırı! Tuğgeneral öldürüldü! İran'dan jet hızında yanıt

İSRAİL, DEVRİM MUHAFIZLARI TUĞGENERALİ'Nİ ÖLDÜRDÜ

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, İsrail'in İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Zahidi'nin öldüğünü duyurdu.

Zahidi'nin bir dönem Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün Suriye ve Lübnan sorumlusu olarak görev yaptığı belirtildi.

İsrail'den savaş ilanı gibi saldırı! Tuğgeneral öldürüldü! İran'dan jet hızında yanıt

DEVRİM MUHAFIZLARI BİR GENERALİN DAHA ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYURDU

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Şam’daki diplomatik misyonuna “İsrail tarafından” düzenlenen saldırıda ölenler arasında ikinci bir general ile beş mensubu daha bulunduğunu duyurdu

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran basını, İsrail'in İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlediğini, saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Öte yandan, Suriye'deki haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, Şam'ın Mezze Mahallesindeki bir binanın, İsrail güçlerince hava saldırısıyla hedef alındığı iddia edildi.

İsrail'den savaş ilanı gibi saldırı! Tuğgeneral öldürüldü! İran'dan jet hızında yanıt

'BAZI DÜŞMAN FÜZELERİ DÜŞÜRÜLDÜ'

Haberde, "Hava savunma sistemleri bazı düşman füzelerini havada karşıladı ve düşürdü." ifadesi kullanıldı.

Saldırıda Şam'daki İran Konsolosluğu ve çevresindeki binaların da zarar gördüğü kaydedildi.

İran'ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi ise yaptığı açıklamada, “Saldırıda 5 ila 7 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında 3 kişi ise orduya bağlı isimlerdi” ifadelerini kullandı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda 6 kişinin öldüğünü aktarmıştı.

'İSRAN SONUÇLARINA KATLANACAK'

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, saldırıyı tüm uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendirerek, İsrail’in sonuçlarına katlanacağını söyledi.

Abdullahiyan, "Netanyahu, İsrail rejiminin Gazze'deki ardı ardına yaşadığı başarısızlıklar ve iddia ettikleri hedeflerine ulaşamaması nedeniyle akli dengesini tamamen kaybetmiş durumda" ifadelerini kullandı.

İRAN: HIZLI, DOĞRUDAN VE GÜÇLÜ ŞEKİLDE KARŞILIK VERİLECEK

İran'ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi, İsrail'in İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasını F-35 savaş uçaklarından fırlatılan 6 füzeyle hedef aldığını belirtti.

Saldırıda diplomatlar ve askeri danışmanların da aralarında olduğu en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Ekberi, hayatını kaybedenlerin kesin sayısı ve isimlerinin enkaz kaldırma çalışmalarının ardından açıklanacağını ifade etti.

İranlı Büyükelçi, İran'ın saldırıya "hızlı, doğrudan ve güçlü" şekilde karşılık vereceğini sözlerine ekledi.

RUSYA'DAN İSRAİL'E KINAMA: KABUL EDİLEMEZ!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan İran Konsolosluğuna yönelik hava saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dokunulmazlığı Viyana Sözleşmesine göre güvence altına alınan diplomatik ve konsolosluk tesislerine yönelik saldırının kabul edilemez olduğu belirtildi.

İsrail'den savaş ilanı gibi saldırı! Tuğgeneral öldürüldü! İran'dan jet hızında yanıt

RUSYA GOLAN TEPELERİ BÖLGESİNE ASKERİ KARAKOL KONUŞLANDIRDI

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Golan Tepeleri bölgesinde ek bir Rus askeri polis karakolu konuşlandırıldığını bildirdi.

Tümgeneral Yuriy Popov, yaptığı açıklamada, "Golan Tepeleri bölgesinde, İsrail ordusu ile Suriye arasındaki ayrım bölgesinin ‘Bravo’ hattındaki durumun izlenmesi kapsamında, ek olarak bir Rus askeri polis karakolu konuşlandırıldı." dedi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 714
  • Tunc 2 hafta önce Şikayet Et
    İran hiçbir şey yapmaz anca konuşur boş muhabbetten öteye gidemez doğrudan savaşa girdiği bir savaş yok korkaklar
    Cevapla
  • Mümin 2 hafta önce Şikayet Et
    İran dayağı yer ve sadece blöf yapar.
    Cevapla
  • Sinan 3 hafta önce Şikayet Et
    İran küffar bir devleti vuramaz.Merak etmeyin
    Cevapla
  • mmm 3 hafta önce Şikayet Et
    vurmaz
    Cevapla
  • müslüm baba 3 hafta önce Şikayet Et
    Boş yapma İRAN vuracaksan vur.Yemiyor değil mi
    Cevapla
  • Pars 3 hafta önce Şikayet Et
    Oda senin gibi merak etme sana saldırmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!