Hamas duyurdu: Elleri bağlanmış halde diri diri gömülmüş insan cesetleri bulundu

Hamas, Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi'nde, İsrail'in elleri bağlı şekilde canlı olarak gömdüğü insanların cenazelerinin bulunduğunu duyurdu.

GİRİŞ 01.04.2024 17:11 GÜNCELLEME 01.04.2024 17:20
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Gazze'deki insanlık krizinden her geçen gün korkunç haberler gelmeye devam ediyor... 

İsrail güçlerinin 18 Mart'ta başlayan ve 14 gün süren saldırıları ile tamamen kullanılamaz hale getirdiği ve bugün çekildiği Şifa Hastanesi'nde işlenen suçlara ilişkin bir açıklama yayınlandı.

"KORKUNÇ İNFAZLAR"

Şifa Hastanesi ve çevresinde çok büyük bir yıkımın söz konusu olduğu belirtilen açıklamada, binaların yıkıldığı, ateşe verildiği, çevredeki evlerin içindeki sivillerle vurulduğu ve "korkunç infazlar" gerçekleştirildiği kaydedildi.

Elleri bağlanıp diri diri gömülenler, cesetleri çürüyenler ve tank rayları altında ezilenlerin cenazelerinin bulunduğu aktarılan açıklamada, "Bu korkunç suçlar, İsrail'in ABD yönetiminin tam ve sınırsız desteğiyle Gazze'deki sivillere ve sivil yapıya karşı en iğrenç soykırım savaşlarını yürütmeye devam ettiğini gösteriyor." ifadesine yer verildi.

Yıkımın boyutları ve gerçekleştirilen katliamların, Filistin halkına karşı bir zafer kazanıldığı anlamına gelmediği vurgulanan açıklamada, İsrail'in Filistin halkını göçe zorladığı belirtildi.

ŞİFA HASTANESİ ÇEVRESİNDEKİ SUÇLAR

Açıklamada, başta Uluslararası Ceza Mahkemesi olmak üzere uluslararası yargı organlarına, "Şifa Hastanesi ve çevresinde işlenen suçlar ile altı aydır gerçekleştirilen tüm suçların soruşturulması için fiili prosedürlerin başlatılması" çağrısında bulundu.

İsrail ordusu, bugün, Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi ile çevresinden çekildiğini duyurmuştu.

İsrail ordusu, 14 gün süren saldırılar boyunca Şifa Hastanesi ve çevresinde 200'den fazla Filistinliyi öldürmüş, 900'den fazla Filistinliyi de alıkoymuştu.

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin çekilmeden önce Şifa Hastanesi'nin tüm binalarını yaktığını ve tamamen hizmet dışı bıraktığını, hastanenin cerrahi binasının katlarını ve odalarını tamamen yıktığını, geri kalanını yaktığını, ana resepsiyon ve acil durum binasını da yakarak içindeki tüm tıbbi malzemeleri imha ettiğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Gürbüz 1 ay önce Şikayet Et
    Yüce Allah, asıl bu katilleri cehenneme gömecek. Diri diri gömülmek suretiyle öldürülenlerin (Allah bize öyle gösteriyor) ise aslında hiç bir acı görmeden/çekmeden ve anında, Cennette yer aldığına inanıyorum. El Vekil olan Yüce Rabb'ime güvenimdendir, bu sözlerim. İnşaAllah.
    Cevapla
  • Yüksel 1 ay önce Şikayet Et
    Allah sizleri yoketsin..
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Et
    katil israile kimse dokunamıyor bu nasıl müslümanlık yuh olsun bize
    Cevapla
  • DARK 1 ay önce Şikayet Et
    ABD ve İsrail in sadık köpeği PKK Kürt adı altında bu toprakları İsrail için hazırlıyor. Bir zamanlar Filistin için kurulan tuzak bu gün Kürtler için kuruluyor. Kürtler çok ama çok uyanık olmak zorunda. Devletimize sıkı sıkıya sahip çıkmalı. ABD ve İsrail ilerde Filistinlilere yaptığının aynısını yapacak.
    Cevapla
  • Mmmm 1 ay önce Şikayet Et
    Allah haklarını yetkisi olupta bu vahşi zalimlerin karşısında durmayanlara bırakmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul’da trafikte kahkahaya boğan kaza: Motosikletine çarpan kişi annesi çıktı
Türkiye'nin hamleleri sonrası İsrail'den Irak komplosu! Ankara darbeyi vurdu gözleri döndü