İsrail skandal tasarıyı onayladı! ABD bile tepki gösterdi! Hamas: İntikam kararıdır!

İsrail Meclisi, Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun İsrail'de yayın yapmasını engelleyecek yasa tasarısını ikinci ve üçüncü oylamada onayladı. ABD, İsrail'in kararını "endişe verici" olarak değerlendirdi.

GİRİŞ 02.04.2024 03:25 GÜNCELLEME 02.04.2024 09:57
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Son dakika Al Jazeera haberleri: İsrail Meclisi, bugünkü oturumunda "İsrail'in ulusal güvenliğine zarar verdiği gerekçesiyle hükümete yabancı basın kuruluşlarını kapatma yetkisi tanıyan" kamuoyunda "Al Jazeera Tasarısı" diye isimlendirilen tasarıyı ikinci ve üçüncü oylamada kabul etti.

İsrail skandal tasarıyı onayladı! ABD bile tepki gösterdi! Hamas: İntikam kararıdır!

Başbakan Binyamin Netanyahu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Al Jazeera'nin İsrail güvenliğine zarar verdiğini, 7 Ekim'deki saldırılara "aktif" olarak katıldığını ve İsrail askerlerine karşı kışkırtıcı dil kullandığını iddia etti.

'DERHAL HAREKETE GEÇMEK NİYETİNDEYİM'

Kanalın bundan sonra İsrail'de yayın yapamayacağını duyuran Netanyahu, "Kanalın faaliyetinin durdurulması için yeni yasaya uygun olarak derhal harekete geçmek niyetindeyim." yazdı.

Netanyahu, İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi ve Ofir Katz başkanlığındaki Meclis Komisyonu üyeleri öncülüğünde desteklenen ve Meclis'te onaylanan yasa tasarısını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

İsrail skandal tasarıyı onayladı! ABD bile tepki gösterdi! Hamas: İntikam kararıdır!

Uzun süredir Netanyahu'nun onaylanmasını istediği yasa tasarısının, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında ön plana çıkan "Al Jazeera'nın İsrail'deki yayınlarını durdurma" amacıyla çıkartıldığı belirtiliyor.

ABD BİLE TEPKİ GÖSTERDİ

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, günlük basın brifinginde İsrail Parlamentosu Knesset'in Al Jazeera ile ilgili kararını değerlendirdi.

ABD'li Sözcü, "İsrail'in ne yapıp ne yapmayacağı konusunda sizi onlara yönlendiriyorum fakat eğer (haberler) doğruysa endişe verici bir adım. ABD olarak dünyanın farklı yerlerinde görev yapan gazetecilerin işlerini destekliyoruz ve buna Gazze'deki çatışmaları aktaran basın mensupları da dahil. Dolayısıyla eğer bu haberler doğruysa bu bizi endişelendirir." yorumunu yaptı.

İsrail skandal tasarıyı onayladı! ABD bile tepki gösterdi! Hamas: İntikam kararıdır!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise, "basın özgürlüğünü" desteklediklerini ve Gazze'de olanların dünyaya aktarılması konusunda uluslararası gazetecilerin önemli işler yaptıklarını belirtti.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA: GERÇEKLERİN ÖRTÜLMESİ İÇİN BİR İNTİKAM KARARIDIR

Hamas, İsrail'in Al Jazeera kararının, Netanyahu'nun işlemiş olduğu korkunç suçlar ve gerçeklerin örtülmesi çabasını gösterdiğine dikkat çekti. Hamas, "Al Jazeera'nın yasaklanması gerçeklerin örtülmesi için bir intikam kararıdır." dedi.

Açıklamada, "Bu intikamcı karar, faşist işgalin gazetecilere ve haber çalışmalarına uyguladığı kısıtlama, abluka ve terör hamleleri ve onlara karşı işlenen suç ve ihlallerin taçlandırılmasıdır." mesajı verildi.

İsrail skandal tasarıyı onayladı! ABD bile tepki gösterdi! Hamas: İntikam kararıdır!

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • cinar_578 1 ay önce Şikayet Et
    Bismillahirahmanirahim. Kahrolsun İsrail , Tüm israil halkını Allah kahretsin desem müslüman görünümlü içimizdeki yahudi severlerden kaç kişinin tepkisini alırım bakalım
    Cevapla
  • hıghlander 1 ay önce Şikayet Et
    Bu,Gazze'ye kara saldırısı için sansür hazırlığı.Dünyanın her yerinde seri şekilde yüz binlerce,kişisel operasyonlarla siyonist Yahudi'lerin öldürülmeye başlanması için insanlara bir gerekçe daha,sonunda bunun olması çok yakın...ABD tepki gösterdi gibi laflar tamamen tiyatro.Zaten oradaki siyonist lobi,ABD başkanlarını da maymun gibi kullanır,aslında onlar yönetiyor.
    Cevapla
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMETMEYENLER, KAFİR ZALİM FASIKTIRLAR. ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz. ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR..
    Cevapla
  • Şahit 1 ay önce Şikayet Et
    Şahit ol ALLAHIM, ŞAHİT OL YARAB... MASUMLARA ZULÜM YAPILIYOR. ŞAHİT OL YARAB... FİLİSTİNDE BEBEK ÇOCUK VE MASUM İNSANLAR KATLEDİLDİ. ŞAHİT OL YARAB..
    Cevapla
  • Metin 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Altay'dan sessiz sedasız öğrencilere yıllık 126,5 milyon TL destek
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu