İngiltere'den İsrail'e nota! ABD'den açıklama: Öfkeliyiz

İsrail'in Gazze’ye saldırılarında 3 İngiliz yardım gönüllüsünün de yaşamını yitirmesi üzerine İsrail'in Londra Büyükelçisi, İngiltere Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Saldırıya ilişkin ABD'den de açıklama geldi.

İngiltere'den İsrail'e nota! ABD'den açıklama: Öfkeliyiz
İngiltere'den İsrail'e nota! ABD'den açıklama: Öfkeliyiz
GİRİŞ 02.04.2024 22:33 GÜNCELLEME 02.04.2024 22:33
Bu Habere 207 Yorum Yapılmış

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) çalışanı 7 kişiyi öldürmesine yönelik tepkiler devam ediyor. İngiltere, saldırı nedeniyle İsrail’in İngiltere Büyükelçisi Tzipi Hotovely’i Dışişleri Bakanlığına çağırdı.



İngiltere Kalkınma ve Afrika İşleri Bakanı Andrew Mitchell, yaptığı açıklamada, Hotovely ile yaptığı görüşmede, "3'ü İngiliz vatandaşı olmak üzere 7 World Central Kitchen yardım görevlisinin korkunç bir şekilde öldürülmesini hükümetin kesin bir dille kınadığını" ifade etti.



Mitchell, "İsrail'in insani yardım erişimini arttırmak için derhal ve acilen etkili bir çatışmasızlık mekanizmasını devreye sokması gerektiğini yineledim" dedi.



BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA: ÖFKELİYİZ

Beyaz Saray, İsrail'in saldırısında World Central Kitchen (WCK) adlı uluslararası yardım kuruluşu çalışanlarının öldürülmesinden dolayı "öfkeli" olduklarını ve olayın kapsamlı şekilde soruşturulmasını beklediklerini açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde, İsrail saldırısına uğrayan WCK çalışanlarıyla ilgili gündemi değerlendirdi.

Kirby, saldırıya ilişkin büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Dün, İsrail hava saldırısında WCK'den çok sayıda insani yardım görevlisinin öldürüldüğünü öğrenmekten ötürü öfkeliyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz." ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun olayla ilgili açıklamasını ve başlatılan soruşturmayı takip ettiklerini aktaran Kirby, "Daha kapsamlı bir soruşturmanın hızlıca yapılmasını, bulguların kamuoyu ile paylaşılmasını ve faillerin sorumlu tutulmasını bekliyoruz." dedi.

Gazze'deki İsrail saldırılarında 200'den fazla insani yardım görevlisinin öldürüldüğünü kaydeden Kirby, "ABD, insani yardım çalışanlarının güvenliğini sağlama konusunda daha fazlasını yapması için İsrail'e baskı yapmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

İsrail'in dün Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda, uluslararası yardım kuruluşu WCK çalışanları hayatını kaybetmişti.

Merkezi, ABD'nin başkenti Washington'da bulunan WCK'den yapılan açıklamada, Gazze'de İsrail'in saldırısında 7 çalışanın öldüğü bildirilmişti.

Hayatını kaybeden çalışanların Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu olduğu belirtilen açıklamada, ekibin saldırı sırasında çatışmasızlık bölgesinde kuruluş logosu taşıyan 2 zırhlı araçta bulunduğu kaydedilmişti.

Açıklamada, "Bu bir trajedi. İnsani yardım çalışanları ve siviller asla ve asla hedef olmamalı." ifadesi kullanılmıştı.

İsrail ordusundan da "Ordu, bu trajik olayın koşullarını anlamak için en üst düzeyde kapsamlı inceleme yürütüyor." açıklaması yapılmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 207
  • Külyutmaz 4 hafta önce Şikayet Et
    Savaşın Ucu onlara dokununca cıyaklamaya başladılar.
    Cevapla
  • Emekli 4 hafta önce Şikayet Et
    Adaletin olmadığı bu dünya, Cenabı Allah'ın kıyametini bekliyor,zalimler,zulümleriyle dünyayı yıkıyor.
    Cevapla
  • Ben 4 hafta önce Şikayet Et
    Binlerce çocuğu katletti hiç birsey demediniz ama kendi vatandaslariniz için dediniz bunun adi sadece ayrilimciktir ve Müslüman sevmiyorsunuz bebekte olsa
    Cevapla
  • Lms 4 hafta önce Şikayet Et
    Müslümanın canı ne kadar ucu
    Cevapla
  • Vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    Ne oldu , bir dünya insan öldü öfkelenmediniz farklı üç ülkeden ölenler olunca mı öfkelendiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!