Dünyanın en yaşlı erkeği hayatını kaybetti

Venezuela'da dünyanın en yaşlı erkeği Juan Vicente Perez Mora, 114 yaşında hayatını kaybetti. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, X'ten yaptığı paylaşımda, Perez'in 114 yaşında Tachira eyaletinde yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Dünyanın en yaşlı erkeği hayatını kaybetti
Dünyanın en yaşlı erkeği hayatını kaybetti
GİRİŞ 03.04.2024 15:14 GÜNCELLEME 03.04.2024 15:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Guinness Dünya Rekorları (GWR) Genel Yayın Yönetmeni Craig Glenday, Perez Mora'nın ölümüne ilişkin olarak, Perez'in hem Venezuela'nın en yaşlı vatandaşı olduğunu hem de GRW tarafından, yaşayan en yaşlı erkek olarak tanınan ilk Güney Amerikalı erkek olma özelliği taşıdığını belirtti. Perez'in dünyanın resmi olarak tanınan en yaşlı dört erkeğinden biri olarak kayıtlara geçtiğini ifade eden Glenday, "Manş Tüneli'ni uçarak geçen Louis Bleriot'tan önce doğmuş bir erkeğe elveda dediğimizi düşünmek ne kadar olağanüstü!" ifadelerini kullandı.

2022'DE DÜNYANIN EN YAŞLI ERKEĞİ İLAN EDİLDİ

Mayıs 1909'da dünyaya gelen Perez'in 11 çocuğu, 41 torunu ile 18 torununun çocuğu ve 12 torununun torunu vardı. Guinness Dünya Rekorları, 2022'de Perez'i dünyanın en yaşlı erkeği ilan etmişti. Guiness, 2022'de yaptığı açıklamada, Perez'i "Beş yaşındayken babası ve kardeşleriyle tarlada çalışmaya başladı ve şeker kamışı ile kahve hasadına yardım etti" ifadeleriyle tanımlamıştı. Hayatını çiftçilikle idame ettiren Perez şeriflik de yapmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    turkiyeden 13 yas buyuk adam vay brrr
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dilan Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi! Hastaneye kaldırıldı...
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler