Washington Post'ta Aslı Aydıntaşbaş analizi: Erdoğan bir siyaset ustası

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasetteki hamlelerine dikkati çekti.

GİRİŞ 04.04.2024 09:59 GÜNCELLEME 04.04.2024 12:10
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasetteki hamlelerine dikkati çekti.

Washington Post gazetesine yazan Aydıntaşbaş, muhalefetin geldiği noktayla ilgili görüşlerini paylaştı.

"ERDOĞAN'I BAŞARISIZ GÖRMEK İÇİN HENÜZ ÇOK ERKEN"

Aydıntaşbaş, "Erdoğan'ı başarısız görmek için ise henüz çok erken." ifadesini kullandı.

ERDOĞAN USTACA DEĞİŞİMLER YAPABİLİYOR

Analizde, Erdoğan'ın iktidarda kalmak için "ustaca" değişimlere imza atabildiği belirtilerek, "Ayakta kalan, pragmatist bir kişi." denildi.

ABD merkezli gazetede yayınlanan analizde şu ifadelere yer verildi:

"Erdoğan'ın üçüncü ve son başkanlık dönemi 2028'de sona eriyor, ancak çok az kişi onun bırakmasını bekliyor. Muhtemelen 2028 yılına kadar, Türkiye ekonomisinin kendi yönetiminde toparlanması halinde bunun faydalarını görmeyi umduğu bir strateji temelinde ilerleyecek. Ayrıca yeni bir döneme izin verecek anayasa değişiklikleri için de baskı yapacaktır."

Yazıda İmamoğlu'nun Erdoğan karşısında bir "umut" olduğu ifade edilerek son seçimlerdeki başarısızlığın sebebi Kılıçdaroğlu'nun adaylığı gösterildi:

"Türkiye'nin muhalefeti, Türkiye'nin kötüleşen ekonomisine rağmen genel seçimlerde Erdoğan'ı koltuğundan indirmeyi başaramadı; bunun büyük ölçüde nedeni, muhalefet partilerinin sıkıcı bir uzlaşma adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde anlaşmasıydı. Yeni umut verici alternatifin İmamoğlu olmasıyla birlikte dinamik Erdoğan'ın aleyhine kaydı."

DÖNÜŞÜMCÜ TÜRK LİDER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk kadar önemli bir lider olduğu şeklinde ifadelere yer verilerek, "Dönüşümcü bir Türk lider" notu paylaşıldı.

PARTİYİ UYARDI

Erdoğan, AK Parti kurmaylarına geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada, "Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz." demişti. Milletle gönül köprülerini yeniden inşa etmeleri gerektiğinin altını çizen Erdoğan, aksi halde diğer partilere benzemekten kendilerini alıkoyamayacaklarını söylemişti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 83
  • Karakaş 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın Erdoğan yurtdisi turklere vaadlerini yerine getirmesini bekliyoruz.185 gün yurt disinda kalmayı 30 güne indirme sözü verdi bizlere bekliyoruz.izin sezonu gelmek üzere lütfen bizleri unutmayınız.saygilrimla
    Cevapla
  • Dobraci hakki 1 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan kışı atlattı,darbe,dış mudahale,fetö,terörün kökünü kazıdı.2025 de lityum pili fabrikası açılınca dünyaya 100 kat fazla ihracat rakamı gerçekleşecek savunma sanayi İHA,siha,helikopter,tank ihracattan 10 kat fazla olunca Arabistan Mersin rafineri kurup Avrupa'ya yakıt verecek 40 milyarda dolarda ordan gelecek,İzmir limanı Arabistan 40 milyara aldı burdan paralar gelince şahlaniş.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tabi ya bize bir kilo soğan bir kilada patates verin bize lider lazım degil gidince anlayacağız ama o zaman çook geç olacak
    Cevapla
  • Ertürk 1 ay önce Şikayet Et
    Başkanım kendiniz gibi kimse olamaz ama birilerini yetiştirir her şeye siz kolamasdınız yanınızda ders almaya başlasın Allah'ım size hayırlı uzun ömür versin sizin de istirahata ihtiyacınız var Bu hazırcılar milletvekili belediye başkanı bürokrasi sizin sayenizde ayakta duruyor bunların yükünü kendi üzerine verin Sizin sayenizde bir yere geldiler bundan sonrası için onlar için değişnez
    Cevapla
  • MaKuS 1 ay önce Şikayet Et
    " Size akıl gibi bir nimet verdim " ayetine hakkını veren nadir fertlerden biridir tayyip Başkanımız Tayyip Beyefendi . Ancak partisinin tebdile ihtiyacı var tez elden . Yoksa Başkanımıza , partisine ve Yurdumuza yazık olacak .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı