ABD: Ukrayna eninde sonunda NATO üyesi olacak

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ukrayna'ya yönelik desteğin "kaya gibi sağlam" olduğunu söyleyerek, "Ukrayna eninde sonunda NATO üyesi olacak." dedi.

ABD: Ukrayna eninde sonunda NATO üyesi olacak
ABD: Ukrayna eninde sonunda NATO üyesi olacak
GİRİŞ 04.04.2024 15:41 GÜNCELLEME 04.04.2024 17:17
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, NATO Dışişleri Bakanları Zirvesi'nin ardından Ukrayna'nın NATO üyeliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Blinken, üye ülkeler arasında Ukrayna'ya yönelik desteğin "kaya gibi sağlam" olması nedeniyle Ukrayna'nın eninde sonunda NATO'ya katılacağını söyledi. Amerikalı Bakan Blinken, "Ukrayna, NATO üyesi olacak. Zirvedeki amacımız bu üyeliğe giden yolda bir köprü kurulmasına yardımcı olmaktır." diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, Ukrayna'nın ittifaka üye olacağını belirterek, "Mesele bunun ne zaman olacağı." dedi.

Rusya'dan ise toplantıya ilişkin tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, "NATO, Rusya ile ilişkilerde soğuk savaş zihniyetine geri döndü." ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • HAKAN'IN FİKRİ 3 hafta önce Şikayet Et
    sen öyle zannet olmayacak
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Natoya üye yapacağın diye yaktınız yıktırdınız ukrayna'yı veriyonuz gazı zeleskiye neymiş Rusyanı gücü tükenecekmiş Rusya hepinizle savaşıyor
    Cevapla
  • misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    sen kimsin be ukrayna hiç bir zaman nato üyesi olmayacak buna izin vermeyiz blinken
    Cevapla
  • Burhan 3 hafta önce Şikayet Et
    Ukrayna diye bir devlet kalırsa tabi
    Cevapla
  • Misafir. 3 hafta önce Şikayet Et
    Ulan siyonist alçak toprak bütünlüğü olmayan başka bir siyonistin yönettiği ülkeyi mi natoya alacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!