İsrail'de panik havası! Tüm muharip birliklerin izinleri iptal edildi

İsrail istihbarat servisi ve diğer devlet kurumlarında olası İran saldırısına karşı teyakkuza geçti. Netanyahu, "Kim bize zarar verirse, biz de ona zarar vereceğiz" dedi.

GİRİŞ 04.04.2024 23:46 GÜNCELLEME 05.04.2024 10:07
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Reuters'in haberine göre, İsrail, Şam'da yapılan saldırı sonrası teyakkuza geçti.

İSRAİL'DE PANİK HAVASI

Gazze Şeridi'nde ve Lübnan cephesinde yaklaşık altı aydır süren savaş nedeniyle gerilen İsrail silahlı kuvvetleri, hava savunma birlikleri için daha fazla asker seferber ettiklerini açıklamalarından bir gün sonra, tüm muharip birliklerin izinlerini askıya aldıklarını duyurdu.

NETANYAHU'DAN İRAN'A TEHDİT

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, güvenlik kabinesi toplantısının başlangıcında açıklama yaptı.

İran'ın yıllardır doğrudan veya vekilleri aracılığıyla İsrail'e karşı faaliyet gösterdiğini belirten Netanyahu, "Bu nedenle İsrail, İran ve vekillerine karşı savunma ve saldırı yönünde hareket ediyor." ifadesini kullandı.

"BİZE KİM ZARAR VERİRSE, BİZ DE ONLARA ZARAR VERİRİZ"

Netanyahu, "Kim bize zarar verirse ya da zarar vermeyi planlıyorsa, biz de ona zarar vereceğiz." şeklinde "basit bir ilkeyle" hareket ettiklerini söyledi.

Tahran yönetiminin, İsrail'in 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına düzenlediği saldırısına misilleme açıklamalarıyla tansiyon yükselirken, İsrail bugün geniş katılımlı güvenlik kabinesi ve ardından da "İran ile gerilim" gündemiyle savaş kabinesi yapılacağını duyurmuştu.

İSRAIL'İN SALDIRISINA MİSİLLEME AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. Saldırıda, ayrıca 6 Suriye vatandaşının da hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Saldırıya hızlıca misillemede bulunacağını duyuran İran, olaydan ABD'yi de sorumlu tutmuştu. Tel Aviv yönetimi ise Şam'da İran’ın konsolosluk binasına düzenlenen saldırıyı resmi olarak üstlenmemişti.

İsrail ordusu, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına saldırısı düzenlemesinin ardından "hava savunmasını güçlendirmek" için yedek askerleri göreve çağıracağını ve bütün askerlerin ev izinlerinin iptal edildiğini duyurmuştu.

KAYNAK: REUTERS
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 171
  • Gültepeli bjk 3 hafta önce Şikayet Et
    katil israil inşallah Allah'ın ateşinde yanar gazabıyla yok olursun inşallah olucanda az kaldı az ,dünya faanii ölüüm anii
    Cevapla
  • erdal 3 hafta önce Şikayet Et
    Beter olacaksınız
    Cevapla
  • Murat 3 hafta önce Şikayet Et
    Iranla israil karsilikli anlasmali dovusuyor hepsi oyun
    Cevapla
  • 1.İbrahim 3 hafta önce Şikayet Et
    İsr*ilin kadim dostu iran senaryo gereği biraz havlar sonrasında alakasız yerlerde müslümanlara saldırır ve konu kapanır gider. Bugüne kadar hep böyle olmadı mı?
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 3 hafta önce Şikayet Et
    İran'da büyük bir olasılıkla başka bir ülke toprağındaki İsrail hedefine veya hedeflerine saldıracak. Çünkü direkt olarak İsrail toprağına saldırırsa diğer ülkelerin kendisine saldırması için bahane oluşturmuş olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması