Yeni savaş sesleri! CIA İsrail'e iletti: 48 saat içerisinde vuracaklar!

İsrail'in Suriye'de İran'ın konsolosluk binasını vurmasının ardından Ortadoğu'da gerginlik had safhaya ulaştı. CIA, katil İsrail yönetimine “Tahran, 48 saat içinde vuracak” notunu iletti.

GİRİŞ 05.04.2024 06:58 GÜNCELLEME 05.04.2024 09:22
Bu Habere 231 Yorum Yapılmış

İsrail’in, Suriye’deki İran konsolosluk binasına 1 Nisan’da yaptığı saldırı, bölgedeki gerilimi artırdı. İran Devrim Muhafızlarından ikisi general 7 kişinin öldüğü saldırı sonrası İran lideri Hamaney ‘İsrail tokat yiyecek’ açıklamasında bulunmuştu.

Hamaney’in ardından da Lübnan’daki Hizbullah, İsrail’i tehdit etti. Peş peşe gelen açıklamaların ardından İsrail ordusu bütün askerlerin ev izinlerini iptal etti, ayrıca hava savunmasını güçlendirmek için yedek askerleri göreve çağıracağını duyurdu. Gerilimin her geçen gün artması üzerine Tel Aviv bölgesindeki yerel yetkililer saldırı ihtimaline karşı sığınakları açmayı planlıyor. İsrail’in eski Askerî İstihbarat Dairesi (AMAN) Başkanı Amos Yadlin “İran, doğrudan İsrail’e füze atarsa şaşırmam” ifadesini kullandı. Savaş hazırlıklarını hızlandıran İsrail, dün sabah GPS uygulamaları üzerindeki engellemelerini yoğunlaştırdı. Başta Google olmak üzere farklı GPS uygulamalarına yönelik engellemeler ilk defa ülkenin iç kesimlerinde de yaşanmaya başladı. Uygulamaları açanlar, lokasyonlarını Tel Aviv yerine Beyrut olarak gördü. 

"İRAN 48 SAAT İÇİNDE İSRAİL'E SALDIRACAK"

Öte yandan ABD merkezli VOX News, CIA’in İsrail’e 48 saat içinde İran’ın saldıracağına dair bir bilgi verdiğini yazdı. Aynı haber Lübnan basını Al Mayadeen’de de yer aldı. Lübnan basını İran’ın insansız hava araçları ve füzelerden oluşan bir “yağmur” ile saldıracağını öne sürdü.

YEDEK ASKERLER GÖREVE ÇAĞIRILDI

İsrail ordusu, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemesinin ardından hava savunmasını güçlendirmek için yedek askerleri göreve çağıracağını duyurmuştu. Jerusalem Post’un haberinde de İsrail ordusunun konu ile ilgili açıklaması yer almıştı.  Açıklamada, yedek askerlerin silah altına alınmasının İsrail Hava Kuvvetleri'ni güçlendirme amacı taşıdığına değinilmişti. 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 231
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    iran'ın bir halt edeceğine inanmıyorum ama acele de ederse yapacakları neyse bir işe yaramaz adamlar tüm tedbirleri almışlar.
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 1 ay önce Şikayet Et
    Cicon Legoyu diyorsun demi
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Abisi kardeşine bir tokat atmış. Birşey olmaz.
    Cevapla
  • Levent 1 ay önce Şikayet Et
    Tezgah ne Acaba yada kime tezgah kuruyorlar acep ne olacak SEN DAHA İYİ BİLİRSİN RABBİM
    Cevapla
  • Ahmet Salih 1 ay önce Şikayet Et
    Elini çabuk tutmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Tek kişilik uçan araç 'Hexa', Tokyo'da gösteri uçuşu yaptı
Hükümetten yeni TOGG kararı! Hepsine yasak getirildi