Azerbaycan'dan dikkati çeken KKTC kararı

Azerbaycan, KKTC ile parlamentolar arası dostluk grubu kurulmasına karar verdi. Tarihi adım Azerbaycan Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilirken, Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan lideri Aliyev'e ve Meclis Başkanı Gafarova'ya teşekkür etti.

GİRİŞ 06.04.2024 11:24 GÜNCELLEME 06.04.2024 13:05
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

KKTC Meclisi, Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olmasının ardından geçen yıl Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan ile dostluk grubu kurmuştu. Türk devletleri ayağında ise ilk adım Azerbaycan Meclisi'nden geldi. Azerbaycan Meclisi, KKTC ile milletvekillerinden oluşan dostluk grubu oluşturulmasına karar verdi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'le görüşmek üzere New York'ta bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk dünyası bizim ailemizdir, 'Türk dünyasıyla ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz' diyen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e, Milli Meclis Başkanı Sabiha Gafarova'ya ve tüm milletvekillerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

KKTC ile Türkiye arasındaki mali ilişkileri ele almak üzere Lefkoşa'ya günübirlik ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, "İki kardeş devletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Üç devlet tek millet diyoruz." ifadelerini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 24
  • Hasan Hüseyin 3 hafta önce Şikayet Et
    Birisi Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Birisi K.K.T.C. Cumhurbaşkanı. Güzel bir kardeş fotoğrafı. Hayırlara vesile olsun.
    Cevapla
  • Kenan alevli 3 hafta önce Şikayet Et
    kktc halkı Türk değil ve kktc nin yalnızca adında Türk sözcüğü var. gidenler bilirler ki istisnasız tüm kktc halkı Türkiye düşmanıdır maalesef!
    Cevapla
  • Kaptan 3 hafta önce Şikayet Et
    1975 yılından beri Kıbrıs'a giderim. Kıbrıs halkı Türkiye'de yaşayan siyasal İslamcı yobaz takımından daha Türk. Senden daha medeni bilinçli olması rahatsız etmiş.
    Cevapla
  • Adem Erol 3 hafta önce Şikayet Et
    Ne kıvırıp duruyon Aliyev niye tanımıyor kimin uşagisin
    Cevapla
  • Rafet 3 hafta önce Şikayet Et
    Hamasta iran üzeri azerilere karşı ermemilere yardım etmiş diyorlar
    Cevapla
  • H.Dr. 3 hafta önce Şikayet Et
    Hep böyle oyalama taktikleriyle günlerini geçiriyorlar. Aynen Avrupa'nın filistini devlet tanıdıkları, taniyacakları gibi, Azıcık akılları çalışsa derhal KKTC'yi devlet olarak tanırlardı.
    Cevapla
  • Cem 3 hafta önce Şikayet Et
    Evet aynen yaptiklari hirsizliklar bu sekilde kapatmaya calisiyorlar ukrayna savasta olmasana ragmen ekonomileri bizden cok cok iyi ne olduda savaṣta degiliz ṣukur battik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!