Sadece Türkiye'den yardım kabul ettiler! Türk ekibi Tayvan'da

Tayvan’da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından 7 kişilik Türk arama kurtarma ekibi Tayvan’ın başkenti Taipei’ye geldi. İçişleri Bakanı Lin Yu Chang, "Türk ekibi Tayvan'ın teknik yardım kabul ettiği tek yabancı ekip” dedi.

GİRİŞ 06.04.2024 22:13 GÜNCELLEME 06.04.2024 22:30
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Tayvan’ın doğusunda yer alan Hualien şehrinde 4 Nisan’da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yardım da Türkiye’den geldi. İnsansız hava araçları (İHA) konusunda uzman 7 kişilik Türk ekip Cumartesi günü Tayvan’ın başkenti Taipei’e ulaşarak deprem bölgesine hareket etti.

TAYVAN'IN TEKNİK YARDIM KABUL ETTİĞİ TEK YABANCI KURTARMA EKİBİ TÜRKİYE

Acil Operasyon Merkezi'ne (COEC) başkanlık eden İçişleri Bakanı Lin Yu Chang, 7 kişilik dron konusunda uzmanlaşmış Türk kurtarma ekibinin gelişmiş cihazları ile beraber yerel saatle 18.00'de Tayvan'a ulaştığını ve Türk ekibinin Tayvan'ın teknik yardım kabul ettiği tek yabancı kurtarma ekibi olduğunu söyledi.

Tayvan İçişleri Bakanı Lin Yu ChangTayvan İçişleri Bakanı Lin Yu Chang

“TÜRK EKİBİ DEPREMDEN EN ÇOK ZARAR GÖREN TAROKO VADİSİNDE ÇALIŞACAK”

Lin, Türk ekibinin depremden en çok zarar gören Taroko vadisinde çalışmalar yürüteceğini söylerken, kendi dron ekipmanlarının bölgede etkisiz kaldığını ve Türk ekibinin tecrübesinin kritik önemde olduğunu vurguladı. Lin ayrıca, Türk ekibine Tayvanlı arama kurtarma ekiplerin de teknik malzeme desteği vererek cihazlarına termal kameralar yerleştireceklerini belirtti.

TAYVAN'DA CAN KAYBI 13’E YÜKSELDİ

COEC tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından geçen 48 saat sonunda hayatını kaybedenlerin sayısının 13’e yükseldiği, bin 145 kişinin yaralandığı, 442 kişinin mahsur kaldığı ve 6 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.

Tayvan son 25 yılda depreme oldukça iyi hazırlanan bir ülke konumuna geldi.

TAYVAN'IN DEPREME MÜDAHALESİNDE ETKİLİ OLAN UNSURLAR ŞÖYLE:

Erken uyarı sistemi: Adanın dört bir yanına yerleştirilen sensörler depremin ilk titreşimlerini algılıyor ve 2-8 saniye içinde merkez üssü yakınındaki halka cep telefonları ve TV uyarıları yapılıyor. Ancak sistemde hala aksaklıklar yaşanıyor – bazı Taipei sakinlerine telefon uyarıları ulaşmamıştı.

Halkın farkındalığı: Tayvanlılar depreme alışkın ve 1999'dan sonra okul ve işyeri tatbikatlarının zorunlu hale getirilmesinden sonra ne yapacaklarını biliyorlar.

Hızlı müdahale ekipleri: Adanın afet müdahale ekibi sosyal medyayı aktif bir şekilde takip ediyor ve hasarı değerlendirmek için güvenlik kameralarına girerek hangi noktalara yardım gönderileceğini tespit edebiliyor.

730 tonluk demir topun sırrı! Tayvan'daki 7,4'lük depremde nasıl yıkılmadı?730 tonluk demir topun sırrı! Tayvan'daki 7,4'lük depremde nasıl yıkılmadı?

Son 25 yılın en şiddetli depremi: Tayvan, Çin'in yardım teklifini reddettiSon 25 yılın en şiddetli depremi: Tayvan, Çin'in yardım teklifini reddetti

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    bizim siyasetçilere ders olsun ve örnek olsun en büyük yolsuzluklar belediyelerde rant belediyelerde bizde 60 bin kişi onlarda 13 kişi düşünmek lazım neden böyle
    Cevapla
  • Temel 3 hafta önce Şikayet Et
    Bizdeki deprem 7km derinlikte onlardan 35km önce kendinizi eğitin
    Cevapla
  • Cahar Dudayev 3 hafta önce Şikayet Et
    Demekki onlarınki yüzyılın depremi değilmiş yoksa bizimkisi gibi 50.000 canımıza feda olurmuş
    Cevapla
  • jansın 3 hafta önce Şikayet Et
    depremi ana kara. deniz depremi ve yer yüzünekaç km yakın olarakgerçekleştiğineilişkin bilgi sahibi olmadan deprem hakkında yüz yılınmı 10 yüz yılınmı depremi olduğuna karar veremeyiz. Türkiyedeki yakınlık orda olsa haritadan silinirlerdi
    Cevapla
  • Kasım 3 hafta önce Şikayet Et
    İnsanlık tabanında başkalarına yardım etmek güzel bir şey. aşağıda yazılan inanç ayırımcılığı yazıları saçma.
    Cevapla
  • Misafir babuş 3 hafta önce Şikayet Et
    Tayvan bizim depremde ilk gelen ülkeden biridir, yanlış hatırlamyorsam 50-100 kişilik ekip gelmişti
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    misafir, bizde 11 il yerle bir oldu zongoc.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!