Rusya'da felaket! Acil durum ilan edildi! Bilanço ağırlaşıyor!

Rusya'nın Orenburg bölgesindeki Orsk şehrinde bir barajın patlaması nedeniyle ülke sular altında kaldı. Ülkede acil durum ilan edildi.

GİRİŞ 07.04.2024 19:38 GÜNCELLEME 07.04.2024 20:46
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Rusya'da Ural Nehri'nin geçtiği Orenburg bölgesi geçtiğimiz hafta içinde sel altında kaldı. Yetkililer, yükselen su seviyesi sebebiyle Orsk kenti yakınlarındaki bir barajın patladığını duyurdu.

Devlet medyası, Orenburg'da 2 bin evin daha sular altında kaldığını ve toplam sayının 6 bin 300'e ulaştığını söyledi. Yetkililer ayrıca yıkılan Orsk barajındaki olası inşaat ihlalleri için soruşturma başlattı. Bölgede can kaybı ise 4'e çıktı.

Bölgeye intikal eden ekipler tahliye ve kurtarma çalışmalarına başlarken Rusya Acil Durumlar Bakanlığı (EMERCOM) da barajı güçlendirme faaliyetinde bulundu.

Ekipler, gece boyunca kırsal arazideki konutları kapı kapı dolaşarak barajın tamamen yıkılmasına karşı tahliye çalışmalarına hız verdi, arama kurtarma çalışmaları bugün de devam ediyor.

6 BİN 300 EV SULAR ALTINDA

Rus devlet medyası bu sabah Orenburg bölgesindeki sel felaketi nedeni ile acil durum ilan edildiğini duyurdu. Yetkililer selin 885'i çocuk olmak üzere 4.000'den fazla insanı etkilediğini açıklarken Tass haber ajansı 2.000 evin daha sular altında kaldığını ve bölgedeki toplam sayının yaklaşık 6.300'e çıktığını duyurdu.

Belediye başkanı Vasily Kozupitsa'ya göre, Kazakistan sınırının yaklaşık 20 km kuzeyinde bulunan Orsk, selden en çok etkilenen yer oldu. Tass, Pazar sabahı itibarıyla 200.000'den fazla insanın yaşadığı şehirde 4.500 konutun sular altında kaldığını ve tahliye çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

BARAJDAKİ İNŞAAT İHLALLERİ SORUŞTURULUYOR

Tass, 200 bin nüfuslu Orsk kentinde tahliye çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Ayrıca barajın yıkılmasına neden olabilecek şüpheli inşaat ihlallerini araştırmak üzere bir ceza soruşturması başlatıldı. Yerel yetkililer barajın su dayanma seviyesinin 5,5 metre olduğunu belirtti.

Ancak Kozupitsa, dün sabah su seviyesinin yaklaşık 9.3 metreye ulaştığını ve giderek yükseldiğini söylemişti. Rusya'nın su seviyesi bilgi sitesi AllRivers'a göre bugün ie Orsk'taki seviye 9.7 metreye çıktı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Şakir 2 hafta önce Şikayet Et
    Barajın altına ev yapmak nasıl bir kafa???
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    ülkemizde bu tür felaketlerden ders çıkarmalı hazırlıklı olmalı ben bunun iklim silahıyla bir saldırı olduğunu düşünüyorum.
    Cevapla
  • Ali 3 hafta önce Şikayet Et
    etme bulma dünyası..
    Cevapla
  • Adil 3 hafta önce Şikayet Et
    Sabotaj muhtemelen ama açıklanmıyo güvenlik zaafiyetinden dolayı şimdiye barajmı patlamış Rusya'da
    Cevapla
  • Yavuz 3 hafta önce Şikayet Et
    Suriyede müslümanları diri diri yaktınız yokkol rusya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj