İsrail duyurdu! Türkiye birinci sıraya yerleşti

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğünün (COGAT) internet sitesindeki verilere göre Türkiye, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne en çok insani yardım ulaştıran birinci ülke oldu.

İsrail duyurdu! Türkiye birinci sıraya yerleşti
İsrail duyurdu! Türkiye birinci sıraya yerleşti
GİRİŞ 09.04.2024 19:04 GÜNCELLEME 09.04.2024 23:44
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

COGAT'ın 7 Nisan verilerine göre, İsrail'in engellemelerinin devam ettiği ve girişine çok az miktarda izin verdiği yardımlarda yüzde 26'lık insani yardım oranıyla Türkiye ilk sırada yer aldı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de yüzde 26'lık oranla birinciliği paylaştı.

https://www.haber7.com/guncel/haber/3413827-turkiyenin-israil-hamlesi-sarsti-pes-pese-son-dakika-duyurdular

Türkiye ve BAE’yi yüzde 15'le Suudi Arabistan, onu da yüzde 7'yle Katar izledi.

Bununla birlikte Gazze Şeridi'ne girmesine izin verilen toplam 74 ambulansın 7’si Türkiye tarafından bağışlanırken, Türkiye, Mısır ve BAE'nin koordinasyonunda 3 bin 204 hasta ve yaralı, yanlarında 725 refakatçiyle ülke dışında tedavi edilmek üzere Gazze Şeridi'nden tahliye edildi.

Türkiye'nin İsrail kararına tam destek: Devletimizin yanındayızTürkiye'nin İsrail kararına tam destek: Devletimizin yanındayız



YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

 

Türkiye, İsrail'in saldırılarının başlamasından bu yana Mısır ile koordinasyon halinde Gazze'ye kapsamlı insani yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacminde büyük değişim! Rakamlar açıklandıTürkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacminde büyük değişim! Rakamlar açıklandı


Öte yandan Türkiye, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından sağlık hizmetine ulaşamayan hasta ve yaralılara yönelik yardımlarını da sürdürüyor. Bu çerçevede Türkiye, Mısır ve İsrail koordinasyonunda yürütülen tahliye sürecinde tedavilerine devam edemeyen hasta ve yaralılar için çok sayıda tahliye operasyonu gerçekleştirdi.



BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ MISIR'DA BEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

 

Dünya genelinde çok sayıda ülke Mısır toprakları üzerinden Gazze’ye ulaştırılmak üzere insani yardım gönderdi ancak İsrail’in engellemeleri nedeniyle bu yardımların çok büyük bölümü Mısır'da beklemeye devam ediyor.

İsrail, Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze’ye insani yardımların girişine izin vermesi için yapılan uluslararası çağrıları da dikkate almıyor.

Tel Aviv yönetimi, Uluslararası Adalet Divanının (UAD), Güney Afrika'nın İsrail aleyhinde açtığı soykırım davasında Gazze'ye insani yardımlara izin verilmesi konusunda aldığı geçici tedbir kararını da uygulamayı reddediyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • FİTNE BAŞI 2 hafta önce Şikayet Et
    En sevdikleri şey KATLİAM-İŞGAL. en sevmedikleri ise BARIŞ. Kendi Başbakanını bile öldürdü, barış olmasın diye.
    Cevapla
  • Alim 3 hafta önce Şikayet Et
    İsrail'in lehimize duyurduğu her şeyden rahatsız olan bir tek ben miyim !?
    Cevapla
  • Öz ve öz LAZ 2 hafta önce Şikayet Et
    Acaba duyuranmi yoksa duyanmi duyupta kendine pay cikaranmi duyuran uyari veriyor yada duyan
    Cevapla
  • Ahmet Karadeniz 3 hafta önce Şikayet Et
    Gazze bitti en fazla yardım yapan Türkiye ne anladık bu işten yardım yapmak değil gemileri İsrail'e göndermeyeceksin anında ambargo uygulayacaktın hikaye bunların ki
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    İsrail destek verdi ise bu işte bir iş var.
    Cevapla
  • Kazakistan 3 hafta önce Şikayet Et
    iRAN ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin operasyonu öncesi PKK'dan şeytani Irak planı!
İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri: 42 bin polis görevde