Planlar netleşti: İran İsrail'i, İsrail İran'ı vurmaya hazır

İsrail, Şam'daki İran konsolosluğunu vurdu. Üst düzey 7 İranlı öldü. Tahran'ın misillemeyi vekil güçler üzerinden yapacağı ifade edilirken, İran doğrudan İsrail'i saldırırsa Tel Aviv'in de İran'ın nükleer tesislerini vuracağı kaydedildi.

Planlar netleşti: İran İsrail'i, İsrail İran'ı vurmaya hazır
Planlar netleşti: İran İsrail'i, İsrail İran'ı vurmaya hazır
GİRİŞ 09.04.2024 10:55 GÜNCELLEME 09.04.2024 10:55

Suriye'nin başkenti Şam'da büyükelçilik binası arazisindeki bir başka binaya gerçekleştirilen saldırıda, üst düzey İranlı askeri yetkililer ölümüştü.

Saldırı sonrası intikam yemini eden İran, İsrail'in gereken cevabı alacağını söylüyor.

Amerikan CNN International kanalı, İran'ın İsrail'e doğrudan saldırmasının pek olası olmadığını, Tahran'ın bunun yerine vekil güçleri kullanabileceğini belirtti.

İstihbarat kaynaklarından aldığı bilgiyi aktaran CNN; "Tahran, ABD veya İsrail'in başlatacağı herhangi bir saldırıya vereceği tepkiden endişe duyduğu için durumu ciddi şekilde tırmandırmak istemiyor. ABD istihbarat kaynakları, İran'ın önümüzdeki günlerde vekil güçleri kullanarak İsrail'e füze saldırısı düzenleyebileceğini belirtiyor." dedi.

Londra merkezli Elaph News ise, İran'ın İsrail'e doğrudan saldırması durumunda, İsrail'in de İran'daki hedefleri vurarak misilleme yapacağını yazdı. Adı açıklanmayan bir güvenlik kaynağına atıfta bulunulan haberde, "İsrail'in son günlerde İran'ın nükleer tesislerini ve kritik altyapısını hedef alacak saldırılar için hava tatbikatları düzenlediği iddia ediliyor." denildi.

Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    İRAN ÇİN HQ9 larından yeterli sayıda hava savunma bataryası edinmezse durumları vahim olur. Yeter mi yine de yetmez ÇİN'İN J serisi en gelişmiş avcı hayalet savaş uçaklarından edinmesi gerekiyor F35 lere rakip olarak mücadele edebilmesi için ikisi de şart baver373 leri birşeye yaramadan kolayca vurulur güya S300 den daha iyi iddiasındalar tehdide göre S300 nedir ki
    Cevapla
  • Azad Tebriz 2 yıl önce Şikayet Et
    İt İti ısırmaz. Dalaşmaları didişmeleri sahne oyunu, tiyatro. İran ve İsrail şeytan kardeşlerdir. Birbirlerini yemezler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'dan İsrail'e sert tepki: Netanyahu suçlarının hesabını verecek
Tayvan’da otoyolda zincirleme kaza kamerada: 3 ölü, 3 yaralı