Son dakika... Türkiye'nin ardından Fransa'dan da İsrail'e yaptırım sinyali

Gazze'ye insani yardımları ulaştırma konusunda engeller koyduğu için İsrail'e yaptırım kararı alan Türkiye'nin ardından Fransa da İsrail'e karşı harekete geçiyor. İsrail'e yaptırımlar uygulama çıkışı Dışişleri Bakanı Sejourne'den geldi.

GİRİŞ 09.04.2024 12:50 GÜNCELLEME 09.04.2024 14:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 2,3 milyon Filistinlinin açlığa mahkum edildiği Gazze için 6 aydır bölgede katlliam yapan İsrail'e karşı uluslararası toplumun baskıları artıyor. Türkiye'nin bugün açıklayıp yürürlüğe koyduğu ekonomik yaptırımın ardından Fransa'da da İsrail'e karşı yaptırım seslendirilmeye başlandı.

"İSRAİL'E POTANSIYEL YAPTIRIMLAR UYGULAYARAK BASKI YAPALIM"

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, uluslararası toplumun Gazze'ye daha fazla yardım girmesine izin vermesi için İsrail'e potansiyel yaptırımlar uygulayarak baskı yapmasını önerdi.

İsrail'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi: Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararı çıldırttıİsrail'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi: Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararı çıldırttı

Al Jazeera'nin haberine göre, Fransız RFI radyosu ve France 24'e verdiği demeçte "İnsani yardımın kontrol noktalarından geçmesine izin vermek için yaptırımlara kadar uzanan birden fazla etki kolu olmalı" dedi.

YERLEŞİMCİ TERÖRİSTLERE AB'DE İLK YAPTIRIM UYGULAYAN ÜLKE FRANSA

"Fransa, Batı Şeria'da şiddet eylemleri gerçekleştiren İsrailli yerleşimcilere (terörist) yönelik Avrupa Birliği yaptırımlarını öneren ilk ülkelerden biri oldu. Gerekirse insani yardımın açılmasını sağlamaya devam edeceğiz," diye ekledi.

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Bir vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    İçinize soktuğu truva atlarıyla bir hamle yapar iç piyasanız alt üst edilir. Bizim üç harfli marketler de buna dahil. Gavur bunları düşünmeden hareket eder mi? Hepsi göstermelik kalır. Bu vahşileri durdurmak istiyorsanız kaba kuvvet tek çözümdür. O da dünya savaşı demektir. Buna zorluyorlar emin olun
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Hadi fransa sıkıyorsa yap da görelim Türkiyeyi aparatlarınla karalamak yerine mert ol da Şu masumlara bir faydan olsun
    Cevapla
  • Gurbetçi 38 3 hafta önce Şikayet Et
    Avrupa'da İspanya dışında hiç bir devlet İsrail'e yaptırım uygulamaz,biraz atıp tutarlar sonra hertürlü yardımı yaparlar. bunu almayın artık.
    Cevapla
  • Kartal gözü . 3 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye'de tüm İsrail ürünlerini ve yatırımlarını lagv edin
    Cevapla
  • İbraam 3 hafta önce Şikayet Et
    İnanmayın böyle şeylere Müslümanlarının gazı alma takdiridir.bu şudemejdir İsrail biten mühimmat debosunu doldurun demektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!