Çeçenistan'da "çok hızlı ve çok yavaş" müzik yasaklandı

Çeçenistan Kültür Bakanı Dadayev, Kadirov'un talimatı ile yürürlüğe sokulan karar kapsamında, şarkıların "dakikada 80 ila 116 vuruşluk bir tempoya uygun olarak" çalınması gerektiğini bildirdi.

Çeçenistan'da "çok hızlı ve çok yavaş" müzik yasaklandı
Çeçenistan'da "çok hızlı ve çok yavaş" müzik yasaklandı
GİRİŞ 09.04.2024 16:25 GÜNCELLEME 09.04.2024 16:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çeçenistan'da "çok hızlı ya da çok yavaş" olduğu belirtilen müzikler yasaklandı. Kültür Bakanı Musa Dadayev, "tüm müzik, vokal ve koreografi eserlerin dakikada 80-116 vuruşluk bir tempoyla çalınması gerektiğini" bildirdi.

Dadayev, söz konusu kararın Çeçen lider Ramazan Kadirov’un talimatıyla alındığını söyledi. Yasağın, bakanlık ile yerel ve bölgesel sanatçılar arasında yapılan bir toplantının ardından ilan edildiği belirtildi.

Dadayev, şu ifadeleri kullandı:

"Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov ile mutabık kaldığımız nihai kararı açıkladım; bundan sonra tüm müzikal, vokal ve koreografik eserler dakikada 80 ila 116 vuruşluk bir tempoya uygun olmalıdır. Alınan bu karar Çeçen müzik ve dans eserlerinin Çeçen zihniyeti ve müzik ritmiyle uyumlu olmasını sağlayarak Çeçen halkının kültürel mirasını halkımıza ve çocuklarımızın geleceğine taşımayı amaçlıyor."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Reşo 3 hafta önce Şikayet Et
    Rusya’nın yarı güdümlü yarı seyir füzesi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor
Dilan Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi! Hastaneye kaldırıldı...