Heniyye'den ilk açıklama: Boyun eğmeyeceğiz

İsrail saldırısında 3 oğlunu ve torunlarından bazılarını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye açıklama yaptı.

GİRİŞ 11.04.2024 10:11 GÜNCELLEME 11.04.2024 11:11
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

İsrail saldırısında 3 oğlunu ve torunlarından bazılarını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ilk açıklamaları şöyle oldu;

  • Düşman, oğullarımı öldürerek duruşumuzu değiştireceğimizi düşünüyorsa yanılgı içindedir.
     
  • Oğullarımın kanı Gazze'de şehit olan insanlarımızın kanından daha kıymetli değildir, çünkü hepsi benim evlatlarımdır.
     
  • Oğullarımın kanı Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi yolunda feda olmuştur.
     
  • Tereddüt etmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi için yolumuza devam edeceğiz.....

 

İsrail saldırısında 3 oğlunu ve torunlarından bazılarını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, "çocuklarının Gazze'yi terk etmediğini, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu yolunda hayatlarını feda ettiklerini" söyledi.

Heniyye'nin, İsrail'in oğullarının ve torunlarının bulunduğu araca düzenlediği saldırının ardından yaptığı açıklama Al Jazeera televizyon kanalında yayımlandı.
 

Bir acı haber daha! Hamas lideri Heniyye'nin 3 oğlu ve torunları hayatını kaybettiBir acı haber daha! Hamas lideri Heniyye'nin 3 oğlu ve torunları hayatını kaybetti


'ALLAH'A ŞÜKREDİYORUM'

Hamas lideri, "Çocuklarımın şehadetinden dolayı Allah'a şükrediyorum." ifadelerini kullanarak, "Çocuklarım Gazze'de kaldılar ve Gazze'yi terk etmediler. Tüm halkımız evlatlarının kanlarıyla büyük bir bedel ödüyor. Ben de onlardan biriyim." dedi.

"Düşman, oğullarımı öldürerek duruşumuzu değiştireceğimizi düşünüyorsa yanılgı içindedir. Oğullarımın kanı Gazze'de şehit olan insanlarımızın kanından daha kıymetli değildir, çünkü hepsi benim evlatlarımdır. Oğullarımın kanı Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi yolunda feda olmuştur. 

Tereddüt etmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi için yolumuza devam edeceğiz"


Yaşadıkları acıyla ve kanla Filistin halkına ve Filistin davasına umut, gelecek ve özgürlük oluşturduklarını vurgulayan Heniyye, şöyle devam etti:

"İsrail'e yıkımla, katliamla, yok etmeyle alamadığını müzakere masasında da almayacağını söylüyoruz. Oğullarımın kanı Gazze'deki şehit halkımızın kanından daha kıymetli değildir. Çocuklarım Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu uğruna canlarını feda ettiler."

İsrail'in, liderlerin çocuklarını hedef alarak Filistinlilerin kararlılığını kıracağını sandığını ancak bu dökülen kanın, Filistin toprağına bağlılıktaki kararlılıklarını artıracağını belirten Heniyye, "Ailemin 60'a yakın ferdi savaşta şehit oldu ve onlar ve halkımız arasında hiçbir fark yok. Kayıplarımız ne kadar büyük olursa olsun, İsrail'in yaptığı şantaja boyun eğmeyeceğiz, taviz vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Heniyye ayrıca "İsrail'in yerinden edilmiş kişilerle dolu Refah kentini işgal yönündeki tehditlerinin Filistin halkını ve direnişini korkutmadığını" vurguladı.

"OĞULLARI FİLİSTİN DIŞINDA YAŞIYOR" DİYE İFTİRA ATMIŞLARDI

İsmail Heniyye'nin düşmanları, "Hamas lideri, oğullarını kaçırdı, Filistin dışında yaşıyorlar" diyerek iftira atıyorlardı. Ancak Heniyye'nin 3 oğlu ve torunları, Gazze'de saldırıda şehit oldu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 126
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekani cenet olsun inṣallah
    Cevapla
  • Abdullah 3 hafta önce Şikayet Et
    "OĞULLARI FİLİSTİN DIŞINDA YAŞIYOR" DİYE İFTİRA ATMIŞLARDI İsmail Heniyye'nin düşmanları, "Hamas lideri, oğullarını kaçırdı, Filistin dışında yaşıyorlar" diyerek iftira atıyorlardı. Ancak Heniyye'nin 3 oğlu ve torunları, Gazze'de saldırıda şehit oldu. BİZDE DE SÜREKLİ YALAN VE İFTİRA VAR. ANLAYANA..
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    islamın şerefi oldunuz bu çağda kudus için evlatlarınız parçalandı teslim olmadınız vatanınız için teslim olmadınız.
    Cevapla
  • Recep- 3 hafta önce Şikayet Et
    Ey netenyahu ne yaparsan yap şehadet şerbetini içen , içmeyi göze alan bu masumlarla baş edemeyeceksin sahipleri yüce allah olan bu masumlarla ne edersen et başa çıkamazsın Şunuda bilki güçlerin en üstünü yaradanın gücüdür.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Rabbim şehadetinizi kabul etsin. Rabbim sizlere öyle güç kuvvet versin ki öyle o zalimleri paramparça edersinizin inşaallah zalimler için yaşasın cehennem. Bu kafir İsrail'in sonu geldi Rabbim Kahhâr ismiyle kahru perişan eylesin yeryüzünden yok etsin inşallah ve olacak da inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor
İsrail bunu konuşuyor! Ordu ve Netanyahu karşı karşıya