Bir acı haber daha! Hamas lideri Heniyye'nin 3 oğlu ve torunları hain saldırıda şehit oldu

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında Hamas lideri İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve bazı akrabaları şehit oldu.

GİRİŞ 10.04.2024 19:30 GÜNCELLEME 11.04.2024 10:33
Bu Habere 280 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hareket halindeki bir aracı hedef alması sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Heniyye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef aldı.

Sağlık kaynakları, saldırıda Heniyye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazılarının da yaşamını yitirdiğini, yaralananların da olduğunu aktardı.
 

Heniyye'den ilk açıklama: Boyun eğmeyeceğizHeniyye'den ilk açıklama: Boyun eğmeyeceğiz

HENİYYE'NİN AİLESİNDEN 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail ordusu Ramazan Bayramı'nın ilk günü öğleden sonra çocukları ve torunlarının bulunduğu aracı bombalayarak Heniyye'nin ailesine yönelik katliam gerçekleştirdi. Söz konusu katliamda şimdiye kadar 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı." ifadeleri kullanıldı.

İsrail ordusunun bu "katliamı" Heniyye ailesinin Ramazan Bayramı münasebetiyle bölge sakinlerine ve ailelerini ziyaret etmeye giderken gerçekleştirdiği vurgulanan açıklamada, "Bu saldırı, işgalcilerin Ramazan Bayramı'nın kutsal atmosferine rağmen sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı devam eden suçlarının devamı niteliğindedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, son 24 saatte İsrail'in düzenlediği saldırılarda 125'ten fazla kişinin öldüğüne dikkat çekildi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN HENİYYE'YE TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'ye üç çocuğu ve üç torununun İsrail saldırısında şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüşmesinde, İsrail'in işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini ifade etti.

BAKAN FİDAN, HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsmail Heniyye ile telefonda görüştü. Bakan Fidan, Heniyye'nin şehit olan 3 oğlu ve torunları iççin baş sağlığı diledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 280
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrailoğulları helak olacak yok olacaklar inşALLAH
    Cevapla
  • Yok olasın israil 2 hafta önce Şikayet Et
    Feinne meal usri yüsra , inne meal usri yüsra....Yahudinin helakini , Filistinin ve İSLÂMIN zaferini göreceyiz inşaAllah..
    Cevapla
  • Hans 2 hafta önce Şikayet Et
    Senin drusuna kurban Allah dostu. Evlatların Peygamber komşusu olsun inşallah, sende tabiii, benide misafir edin inşallah. Cümlesine Selam olsun.
    Cevapla
  • Murat 2 hafta önce Şikayet Et
    Sizler Sabredin şükredin ve özgür filistini seyredin ... biz bu üç aşamadan sadece seyretme aşamasındayız. Allah'm bizi affetmeyecek ... nefret ediyorum kendimden. Elimizden gelen bisey yok ... bireyler yaptığımızda yok esasında.. naletler olsun bana..
    Cevapla
  • YUSUF.IR 2 hafta önce Şikayet Et
    Böyle bir durumda şu anda bu ailenin bir araçta ne işi vardı acaba tam bir intihar korkusu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu