İsrailli eski bakan 'Hamas'ın çökmesi imkânsız' deyip açıkladı: Stratejik olarak yenildik

İsrail'in eski Adalet Bakanı Haim Ramon, Başbakan Netanyahu hükümetinin Gazze Şeridi'nde yürüttüğü 'savaşın', İsrail için 'stratejik bir yenilgiyle sonuçlandığını' belirterek 'Hamas'ın geçici sivil yönetim olmadan çökmesi imkansız.' dedi.

GİRİŞ 11.04.2024 19:26 GÜNCELLEME 11.04.2024 19:36
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İsrail’in Maariv gazetesinin haberine göre, eski Bakan Ramon, "savaşın" bitip bitmediğine ilişkin soruya "Maalesef evet. Taktiksel bir zafer bulunuyor ama stratejik bir yenilgi de var. Hükümetin belirlediği hedeflerin hiçbirine ulaşamadık." şeklinde cevap verdi.

"KARA HAREKATI YANLIŞ BİR ŞEKILDE BAŞLADI"

Ramon, "Kara harekatı yanlış bir şekilde başladı ve ağırlıklı olarak kuzeye doğru ilerledi. Bir buçuk milyon mülteciyi güneye naklettik, şimdi Refah'a (güney) gitmeyeceğiz çünkü bir buçuk milyon kişi var. Bu ABD'nin sorunu değil, onlarla nasıl başa çıkacağımız bizim sorunumuz." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 6 ay önce Hamas'ı askeri açıdan çökertmek amacıyla başlattığını ifade eden Ramon, Hamas'a ağır darbeler vurmalarına rağmen hareketin halen ayakta olduğunu vurguladı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde

"HAMAS'IN GEÇİCİ SİVİL YÖNETİM OLMADAN ÇÖKMESİ İMKANSIZ"

Eski bakan Ramon, "Amaç, insani yardımı kontrol eden sivil Hamas'ı ortadan kaldırmaktı. Hamas'ın geçici sivil yönetim olmadan çökmesi imkansız." şeklinde konuştu.

Kassam ve Kudüs Tugayları yeni görüntüler paylaştı! İsrail askerleri imha edildiKassam ve Kudüs Tugayları yeni görüntüler paylaştı! İsrail askerleri imha edildi

Netanyahu'dan ateşkes açıklaması! Şartını duyurdu: Mümkün değil...Netanyahu'dan ateşkes açıklaması! Şartını duyurdu: Mümkün değil...

Kassam Tugayları açıkladı: İsrail'e bir darbe daha!Kassam Tugayları açıkladı: İsrail'e bir darbe daha!

"ZİNCİRLEME BİR REAKSİYON YAŞANACAK"

Askeri baskınlara İsrailli esirlerin serbest bırakılacağını planladıklarını ancak bu hedefin de gerçekleşmediğini vurgulayan Ramon, şunları kaydetti:

"Altı ay geçmesine rağmen savaş hedeflerine ulaşamadık. Hamas'ı devirmeye bile başaramadık. Bence, 6 ay sonra ve gerçekleşen her şeyin ışığında İsrail Genelkurmay Başkanı (Herzi Halevi) kendisinin de açıkladığı gibi sorumluluğu üstlenmeli. Eğer bu gerçekleşirse hem askeri düzeyde hem de siyasi düzeyde zincirleme bir reaksiyon yaşanacak."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 24
  • TAHİR SAYLAN 3 hafta önce Şikayet Et
    Ey Zalimler yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz Kahrol İsrail Rabbim sizi yerin dibine geçirsin
    Cevapla
  • Soner 3 hafta önce Şikayet Et
    Gazze diye birsey kalmadi malesef ben anlamadim bu isten birsey , gazze nin yok oldugu bir ortamda Hamas olsa ne olur olmazsa ne olur.
    Cevapla
  • Misafir1 3 hafta önce Şikayet Et
    Sanki bastan bilmiyorlardi. Gazzeyi yakip yikmak ana amacti ve istediklerini elde ettiler. Tas uatunde tas birakmadilar. Yuzlerce milyar dolarlik zarar verdiler. Simdi Hamas in gitmesi zormud diyorlar. Allah sizin belanizi versin. Zaten verdide. Bu kadar zulme cehennemi garantilediler.
    Cevapla
  • Kadir 3 hafta önce Şikayet Et
    Evet, hamas’ı yok edemediler ama israil nasıl oluyorsa gazze’yi yok etmeye devam ediyor.
    Cevapla
  • haluk 3 hafta önce Şikayet Et
    Dünya da tek siyonist kalmamalı... Aynı ülkede aynı havayı teneffüs etmek bile Veba dan daha kotu bir durum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?