Yunanistan bayram namazı için 100 yıl sonra cami açtı

Yeni Cami 100 yıl sonra Müslümanların Ramazan Bayramı namazı için ibadete açıldı. Selanik’teki bu camide 100 yıl sonra ilk kez bayram namazı kılındı.

GİRİŞ 11.04.2024 12:42 GÜNCELLEME 11.04.2024 12:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Nüfusunun çoğunluğunu Ortodoks Hıristiyanların oluşturduğu Yunanistan’da, 1920’li yıllarda, nüfus mübadelesi döneminde ibadete kapatılan Yeni Cami, 100 yıl sonra Müslümanların Ramazan Bayramı namazı için ibadete açıldı.

100 YIL SONRA İLK KEZ BAYRAM NAMAZI

 Selanik’teki bu camide 100 yıl sonra ilk kez bayram namazı kılındı.Bayram namazına Türkiye'den gelen turistler, Yunanistan'daki Müslüman azınlık mensupları, Selanik'te eğitim gören yabancı öğrenciler ve artık kuzey Yunanistan şehrini evi olarak gören mültecilerden oluşan yaklaşık 70 kişi katıldı.

Yunan medyasında yer alan haberlerde, caminin bayramdan sonra da sürekli ibadete açık kalıp kalmayacağı belirtilmedi. 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Mustafa 2 hafta önce Şikayet Et
    Mübadele bizdede oldu amma ibadet yerleri açık yıllardır biz yakıp yıkamadık birde acabe selanikte kaç cami vardı imdi kaç tane tarihi cami kaldı
    Cevapla
  • ZIRTOVSKi 2 hafta önce Şikayet Et
    Yuuhhh be 100 yil sonra ibadete acilmi$´bu yunanistanin basit ahlaksiz alcak yüzlerinden biri..100 yil bir ibadet hane ibadete kapali klamasi bir alcaklikdir..Gercekten müslümanlarin Türklerin kili bile olamazsiniz´osmanli sizleri cogatmadi ve en büyük hatasini yapti.
    Cevapla
  • Faruk 2 hafta önce Şikayet Et
    yunanistandaki yaşayan Müslümanlar Yunan devletine göre müslüman azınlık gerçekte anlasmalara göre turk müslüman
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Yunanistan kilise devleti bunu böyle bilin ona göre tetbir almak lazım
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Yunan adalarina tatile gidenleri soylesene
    Cevapla
  • Kul insan 2 hafta önce Şikayet Et
    Yunanistan Müslümanlara karşı savaş açmanın bedelini ağır ödeyecek. Camiiler açık olsun. Allah'ımızın cc dünyasında Allah'ın cc dediği olur. Tek geçerli gerçek İslam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!