Haaretz: Heniyye'nin oğullarının suikasti Hamas'ı güçlendirdi

Haaretz gazetesi Heniyye'nin oğullarının şehit edilmesinin Hamas'ı güçlendirdiğini yazdı.

GİRİŞ 11.04.2024 17:19 GÜNCELLEME 11.04.2024 17:24
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

 İsrail gazetesi Haaretz, İsrail ordusunun Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin dün Gazze'de öldürülen oğullarının "terörist faaliyet" gerçekleştirmek üzere yola çıktıkları iddiasını "kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

Haaretz gazetesinin Filistin işleri yetkilisi Jack Khoury, dün Gazze'de Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torununun şehit edildiği İsrail saldırısına ilişkin bir analiz kaleme aldı.

Khoury, İsrail'in Heniye'nin oğullarının özellikle de küçük çocukları yanlarındayken "terör faaliyeti" gerçekleştirmek üzere yola çıktıkları iddiasının "Hamas muhalifleri tarafından bile kabul edilmediğini" belirtti.

Heniyye'den ilk açıklama: Boyun eğmeyeceğizHeniyye'den ilk açıklama: Boyun eğmeyeceğiz

"BU SUİKAST HAMAS'I GÜÇLENDİRDİ"

Heniyye'nin 3 oğlunun öldürülmesinin Filistinliler nezdinde İsrail açısından bir intikam eylemi olarak görüldüğünü, İsrail tarafında ise Hamas'ın saflarına sızan, şok etkisi ve denge kaybı yaratan etkili bir askeri suikast olmaktan uzak olduğu için hayal kırıklığı oluşturduğunu aktaran Khoury, şunları kaydetti:

"Heniyye'nin oğulları zaten gizemli kişiler olarak sınıflandırılmıyordu. Bu suikast yalnızca Hamas'ın Filistin halkı arasında güçlenmesine sebep olacak."

Bir acı haber daha! Hamas lideri Heniyye'nin 3 oğlu ve torunları hain saldırıda şehit olduBir acı haber daha! Hamas lideri Heniyye'nin 3 oğlu ve torunları hain saldırıda şehit oldu

HENİYYE'NİN AİLESİ GAZZE'Yİ TERK ETMEDİ

Suikast haberini aldığı ilk anda Heniyye'nin oğulları ve torunlarının şehit edilmesini "şükür sebebi" olarak nitelediğine ve yaşananların Hamas yöneticilerinin aile ve akrabalarının Gazze'yi terk etmediklerinin kanıtı olduğuna dikkati çeken Khoury, şunları kaydetti:

"İsrail, üçünün (Heniyye'nin öldürülen oğulları) terör faaliyeti gerçekleştirmek üzere yola çıktığını iddia ediyor ancak böyle bir iddianın Filistinliler tarafından, hatta Hamas'a karşı olanlar tarafından dahi kabul edilmesi beklenmiyor. Kesinlikle onlardan ikisinin çocukları da yanlarında olduğu halde herhangi bir terör faaliyetinde bulunması mümkün değil. İsrail başka bir geçici intikam almış olabilir ancak başta kaçırılan 133 kişinin (İsrailli esirlerin) serbest bırakılması olmak üzere birçok hedefinden daha da uzaklaştı."

İsrail ordusu dün Ramazan Bayramı dolayısıyla Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu aracı vurmuştu. Saldırıda Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torunu hayatını kaybetmişti.

Hamas lideri Heniyye ise "Çocuklarımın şehadetinden dolayı Allah'a şükrediyorum. Çocuklarım Gazze'de kaldılar ve Gazze'yi terk etmediler. Tüm halkımız evlatlarının kanlarıyla büyük bir bedel ödüyor. Ben de onlardan biriyim." demişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 28
  • vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Hani nerede bu sözde islam cihadı dedikleri işid.. Patlatsana bombaları israilde. tel avivde abd de patlat hadi.. Bu kan ı gözyaşını israil abd ingiltere topraklarına taşımadıkca bunlar azgın millet olarak saldıracak
    Cevapla
  • Bir Soru 3 hafta önce Şikayet Et
    Hamas'ın strateji değişikliğine gitmesi gerekiyor.. hep savunmada kalması, tüm gazze'nin bombalanmasından başka bir şeyle sonuçlanmıyor.. her saldırıda ellerindeki esirleri, mütekabiliyet esasları çerçevesinde biri bir ya da duruma göre infaz etseydi, sonuç değişirmiydi?
    Cevapla
  • Dede 3 hafta önce Şikayet Et
    Müslümanlar Gazze'de ve savasmali
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    aşağılıklar sürüsü sizlerinde birgün ciğerlerinizin yandığını görürüz inşallah...
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    onlar şehit oldular kanlarıyla binlercesini ihya ettiler yaşasın cehennem zalimler için netenyahu ve avenesi için korkunun ecele faydası yok sonunuz yakın lanetli kavim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hudson Enstitüsü analistinin 'Kaan' sözleri muhalif gazeteciyi derinden etkiledi
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak