İran'dan, İsrail'e saldırı duyurusu! Rusya da resmen harekete geçti

İran, Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluk binasına düzenlenen hava saldırısıyla ilgili BM Güvenlik Konseyini gerekeni yapmamakla suçladı ve İran'ın İsrail'i cezalandıracağını açıkladı.

GİRİŞ 11.04.2024 22:18 GÜNCELLEME 11.04.2024 22:56
Bu Habere 210 Yorum Yapılmış

Son dakika İran haberleri: İran'ın BM Daimi Temsilciliği, X sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Paylaşımda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) tepki gösterilerek, İran'ın başta Şam olmak üzere İsrail'in düzenlediği suikastlar nedeniyle İsrail'e saldıracağı açıklandı.

İran'dan, İsrail'e saldırı duyurusu! Rusya da resmen harekete geçti

'İRAN BU ALÇAK REJİMİ CEZALANDIRMAK ZORUNDA KALMAZDI'

Mesajda, "Eğer BM Güvenlik Konseyi, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik tesisimize yönelik menfur saldırısını kınasa ve sorumluları adalete teslim etseydi, İran bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdı." ifadesi kullanıldı.

'MEŞRU SAVUNMA BİR ZORUNLULUKTUR'

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırıya karşı ülkesinin vereceği muhtemel misillemeye ilişkin ise "İsrail rejiminin uluslararası hukuku, Viyana Sözleşmesi'ni, kişilerin ve diplomatik mekanların dokunulmazlığını tamamen ihlal ettiği durumlarda saldırganın cezalandırılması amacıyla meşru savunma bir zorunluluktur." değerlendirmesinde bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan

RUSYA DA İRAN İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia da gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin BM Güvenlik Konseyi'nin bir açıklama yapması için uğraştıklarını bildirdi.

Nebenzia, BM Güvenlik Konseyi açıklamasının "Anglosakson" mevkidaşları tarafından engellendiğini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde, 7 kişi ölmüştü. Saldırıda 6 Suriye vatandaşı da hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 210
  • vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    diplomatik tesisi binasına saldırı savaş sebebi değil mi. bm denen yaratık topluluğu kime hizmet ediyor.. Biz vuralım bakalım dünyayı nasıl ayağa kaldırıyorlar... Hadi sinsi iran vur bakalım
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    kuru sıkı it iti isirmaz
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    inşallah bir birinizi yiyin
    Cevapla
  • ercan 2 hafta önce Şikayet Et
    Dilerim İRAN şu hazırlıkları yapmadan(Çok sayıda J20 alıp pilotlarına bu uçakları kullanabilecek eğitim aldırmalı,yeterli sayıda HQ9 bataryası alıp kullanabilecek eğitimli askeri personel edinmeli, elektro manyetik silahlar alıp bunları da kullanabilecek askeri personeli olmalı) bir aptallık etmez zira abd şeytanı baheneyle vurmak için bekliyor
    Cevapla
  • T.C vatandaşı 2 hafta önce Şikayet Et
    İsaraile füze atacağım diye Suriye türk bölgesi veya azerbeycan içleri falan olursa İran sonun gelir kardeşinin İsrail olduğunu biliyoruz saydığım yerlerde İsrailli var diye yanlış bir hareket yapmazsın inşallah yoksa bu İsrail yaptığından fazlası olur pisman olsanda fayda etmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...