İsveç'ten, başörtülü olduğu için işten atılan kadına tazminat kararı

İsveç'te dini gerekçelerle taktığı başörtüsü nedeniyle çalıştığı hava yolu şirketinden çıkarılan kadına "ayrımcılığa uğradığı" gerekçesiyle yaklaşık 14 bin dolar (150 bin kron) tazminat ödenmesine karar verildi.

İsveç'ten, başörtülü olduğu için işten atılan kadına tazminat kararı
İsveç'ten, başörtülü olduğu için işten atılan kadına tazminat kararı
GİRİŞ 11.04.2024 22:27 GÜNCELLEME 11.04.2024 22:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İsveç Ayrımcılık Ombudsmanı Lars Arrhenius yaptığı yazılı açıklamada, "Dini sembollere izin vermeyen ve tek tip kıyafet giyme politikası uygulayan bir hava yolu şirketi, iş başvurusunu kabul ettiği halde, başörtüsü takması nedeniyle bir kadını hiç çalıştırmadan işten çıkarması ayrımcılığa neden olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

'DİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN AĞIR BASMASI LAZIM'

Dini simgeleri yasaklayan tek tip bir düzenlemenin, özellikle başörtüsü ve peçe takan Müslüman kadınların üstünde olumsuz etkilere neden olduğunu vurgulayan Arrhenius, "İş piyasasında eşitlik, din özgürlüğünün işverenin çıkarlarıyla çelişmemesi gerekir. Fakat, böyle bir dengede din özgürlüğünün ağır basması lazım." ifadelerini kullandı.

Maruz kaldığı ayrımcılık ve ihlal nedeniyle kadını haklı bulduklarını belirten Arrhenius, gelecekte benzer olayların yaşanmaması için hava yolu şirketinin kadına yaklaşık 14 bin dolar (150 bin kron) tazminat ödemesine karar verildiğini söyledi.

Söz konusu kadın 2023'te ayrımcılığa uğradığı gerekçesiyle Ayrımcılık Ombudsmanına şikayette bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Aman ne çok tazminat
    Cevapla
  • Mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu ülke Kur'an-ı Kerimin yakıldığı ülke değlmi? Dünyanın en medeni ülkesi olsa ne yazarki?Allah bin türlü belalarını versin.
    Cevapla
  • Mgl 2 hafta önce Şikayet Et
    Tek tip kıyafet giyilecekse herkez çarşaf, cübbe sarık şalvar giysin,amaç gerçrkten tek tip kıyafetse...hadi bakalım ne kadar samimisiniz
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Orda da chp varmış demek demek ki chp dinsizlik demek mi ? demekki chp ye oy vermek islam düşmanlarına oy vermek demek
    Cevapla
  • Doğan 2 hafta önce Şikayet Et
    CHP'ye laf söyleyenin zeka seviyesi. Sen önce okuduğunu anla.
    Cevapla
  • Osman 2 hafta önce Şikayet Et
    CHP kere anlat özellikle fosillere anlat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı