İsrail'den savaş duyurusu: Hazırız! İran'a ABD tehdidi! Pentagon'dan jet hızında açıklama

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, İran’dan gelebilecek saldırılara ilişkin “Tetikteyiz ve son derece hazırlıklıyız." dedi. ABD ise, "Gerginliği artırmak İran'ın çıkarına değil." diyerek İran'ı tehdit etti.

GİRİŞ 11.04.2024 22:54 GÜNCELLEME 12.04.2024 00:59
Bu Habere 324 Yorum Yapılmış

İsrail’in İran güvenlik güçlerinin ölümüne yol açan saldırıları iki ülke arasındaki ipleri gererken, son olarak Şam'da İran Konsolosluğunun hedef alınması sonrası iki ülke arasındaki gerilim had safhaya ulaştı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, İran'dan gelecek olası saldırıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari

'TETİKTEYİZ VE SON DERECE HAZIRLIKLIYIZ!'

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın konsolosluğun hedef alınmasının karşılıksız bırakılmayacağını söylemesi İsrail ve ABD’yi teyakkuza geçirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İran’dan gelebilecek saldırılara yönelik yapılan hazırlıklara değinerek, “Tetikteyiz ve çeşitli senaryolar için son derece hazırlıklıyız. Durumu sürekli değerlendiriyoruz. IDF'nin sahip olduğu çeşitli kabiliyetleri kullanarak saldırı ve savunmaya stratejik ortaklarımızla birlikte hazırız” dedi.

İsrail zırhlı birlikleri

ABD İLE İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLÜ VE SIKI'

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Kurilla’nın İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile bölgedeki güvenlik sorunlarını değerlendirmek üzere bu sabah ülkeye geldiğini belirten Hagari, "ABD silahlı kuvvetleriyle stratejik ilişkimiz güçlü ve sıkı. İran topraklarından yapılacak bir saldırı, İran'ın Orta Doğu'daki durumu tırmandırma ve başkalarının arkasına saklanmayı bırakma niyetinin açık bir kanıtı olacaktır” şeklinde konuştu.

ABD ve İsrail bayrakları

Hagari, çok başarılı bir hava savunma kabiliyetlerinin olduğunu vurgulayarak, sivillerin mevcut ve değişmeyen İç Cephe Komutanlığı yönergelerine uymaya devam etmeleri ve tetikte olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

ABD: İRAN'IN DA, BÖLGENİN DE, DÜNYANIN DA ÇIKARINA DEĞİL

ABD'den Orta Doğu'da yaşanan son gelişmelerin ardından açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD'nin, bu tehditler karşısında İsrail'e tam destek verdiğini dile getirdi.

Miller, Blinken'ın İran'a açık bir mesaj verilmesini istediğini belirterek, "Gerginliği artırmak İran'ın da bölgenin de dünyanın da çıkarına değil." dedi.

İsrail'den savaş duyurusu: Hazırız! İran'a ABD tehdidi! Pentagon'dan jet hızında açıklama

BLİNKEN, HAKAN FİDAN'LA GÖRÜŞTÜ

Miller, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın İran-İsrail arasındaki gerilim konusunda diplomasi trafiği yürüttüğünü ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la görüştüğünü belirtti. Miller, Blinken'in aynı zamanda Avrupalı müttefiklerle de irtibatta olduğunu kaydetti.

PENTAGON: DURUMU KESİNLİKLE YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, İran ile İsrail arasında bölgede devam eden gerginlik ve İran’ın İsrail’e olası saldırısıyla ilgili soruya, "Durumu kesinlikle yakından takip ediyoruz ancak kristal bir kürem yok ve spesifik istihbarat konusuna girmeyeceğim." dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon)

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 324
  • 21Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Demek ABD olmasa bir hiçler!
    Cevapla
  • Ahmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Korkmayin iran müslümanlara karşı savaşan bir millet Amerika İsrail ile bir derdi yok Bunu Yahudi de Amerika katilleri iyi bilirler
    Cevapla
  • Erdem 2 hafta önce Şikayet Et
    Haydi iran yanındayız
    Cevapla
  • Kutahyali 2 hafta önce Şikayet Et
    O lan oldu ne olacaksa olsun bizlerde dalalım kurtulalım şu lanetlenmiş milletten
    Cevapla
  • Aziz 2 hafta önce Şikayet Et
    ABD'Yİ yahudiler yönetiyor.
    Cevapla
  • Suat 2 hafta önce Şikayet Et
    Kediler miyav der günaydın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı