Son dakika... Hamas anlaşma için 2 kırmızı çizgisini duyurdu: Kabul edilmeden imkânsız!

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, İsrail ile bir anlaşmaya varılmasının, yerlerinden edilen Filistinlilerin evlerine geri dönmesi ve İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi şartlarına bağlı olduğunu belirtti.

GİRİŞ 12.04.2024 00:50 GÜNCELLEME 12.04.2024 09:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu İsrail ile anlaşma için Hamas'ın iki kırmızı çizgisini duyurdu. Abdullatif el-Kanu İsrail ile ateşkes ve esir takasıyla ilgili Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen dolaylı müzakerelerde İsrail'in tutumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

"2 ŞART KABUL EDILMEDEN ANLAŞMAYA VARILAMAZ"

Kanu, "İsrail ile herhangi bir anlaşmanın anahtarı kalıcı bir ateşkese dayanmaktadır. Devam eden müzakere sürecinde en önemli önceliklerimiz, yerinden edilenlerin kısıtlama olmaksızın evlerine geri dönmesi ve İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesidir. Bu olmadan anlaşmaya varılamaz." bilgisini verdi.

"HALA YÜZLERCE CESEDİN BULUNMASI İÇİN ARAMALAR DEVAM EDİYOR"

Gazze Şeridi'nin Ramazan Bayramı'nda bile kan ağladığını, acı içinde olduğunu ve buna rağmen 6 aydır mücadeleden vazgeçmediğini vurgulayan Kanu, "İsrail işgal devletinin Şifa Hastanesi ve çevresinde işlediği suçlar bile felaket boyutlarda. Hala yüzlerce cesedin bulunması için aramalar devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Mısır, Katar ve ABD'nin çabalarıyla bir süredir Hamas ile İsrail arasında ateşkes ve esir takası için dolaylı müzakereler yürütülüyor.

Katar'ın başkenti Doha'da mart ayında başlayan müzakereler daha sonra Mısır'ın başkenti Kahire'ye taşınmıştı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Yusuf 2 hafta önce Şikayet Et
    Yahu niye saldırı yaptınız o zaman! Hamas kime hizmet ediyor 33000 insan çoluk çocuk niye öldü ne elde ettiniz Filistin halkına niye bu zülmü yaşattınız hamas hiçbir zaman kendi halkını düşünmüyor şimdi savaş öncesine dönmek için kırk takla atıyorlar kardeşim gücün yoksa niye saldırıyorsun ne olacak şimdi o kadar ölen insan çoluk çocuk yıkılan şehirler savaş öncesine dönmek içinmiydi
    Cevapla
  • Ahmet çakal 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail yakıcı yıkıcı bir gücle vurulmadıkca işgalden yayılmadan vazgeçmez haritadan silinmeli bu mikrop kavim!
    Cevapla
  • murat 2 hafta önce Şikayet Et
    Kabul edilmezse mi sanki adamlar anlasmak istiyor da
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    ne güzel anlaşma maalesef.
    Cevapla
  • Mücahit 2 hafta önce Şikayet Et
    İslam Birliği kurulmadıkça ve Müslümanlar arasında dayanışma olmadıkça her müslüman ülkenin kaderi aynı olacaktır sadece tarih farkı olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...