Rusya, İngiltere ve 10 ülkeden vatandaşlarına 4 ülke için uyarı! Peş peşe çağrı yaptılar

Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya, Katar, Suudi Arabistan, BAE ve 5 ülke daha vatandaşlarına İran, Lübnan, İsrail ve Filistin topraklarına seyahat etmekten kesinlikle kaçınmaları çağrısı yaptı.

GİRİŞ 13.04.2024 01:29 GÜNCELLEME 13.04.2024 01:29
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Son dakika seyahat haberleri: Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bölgede tırmanan gerilim üzerine Fransız vatandaşlarının İran, Lübnan, İsrail ve Filistin topraklarına gitmekten kesinlikle kaçınmaları çağrısı yapıldı.

İRAN İÇİN TALİMAT VERİLDİ

Açıklamada, Fransız Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne’nin, Tahran'daki diplomatların ve ailelerinin geri dönüşlerinin başlatılması ve İran'a yapılacak resmi görevlendirmelerin durdurulması talimatını verdiği ifade edildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, "İran topraklarından bize saldırırsa karşılık vereceğiz, İran'a saldıracağız." açıklamasını yapmıştı.

ALMANYA'DAN VATANDAŞLARINA 'İRAN'I TERK EDİN' UYARISI

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Alman vatandaşları İran’ı terk etmeleri konusunda uyarıldı. Tahran ile İsrail arasındaki mevcut gerilimin ani bir şekilde tırmanması riskinin bulunduğu belirtildi. Açıklamada, "Alman vatandaşları keyfi olarak tutuklanma, sorgulanma ve uzun hapis cezalarına çarptırılma riski altındadır. İran ve Alman vatandaşlığına sahip çifte vatandaşlar özellikle risk altındadır” ifadeleri kullanıldı.

Gerilimin tırmanması nedeniyle hava, kara ve deniz ulaşım yollarının da etkilenebileceği vurgulandı.

RUSYA: SEYAHAT ETMEKTEN KAÇINMALARINI ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı da vatandaşlarına seyahat uyarısı yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Rus vatandaşlarına, çok zorunlu haller dışında, bölgeye, özellikle de İsrail, Lübnan ve Filistin topraklarına seyahat etmekten kaçınmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz" denildi.

İNGİLTERE'DEN VATANDAŞLARINA TAVSİYE

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in bazı bölgelerine "muhtemel İran saldırısı" nedeniyle seyahat etmemeleri konusunda vatandaşlarına tavsiyede bulundu.

Bakanlık, Lübnan ve Suriye sınırına, Gazze şeridi çevresine ve işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze'ye seyahat etmeme önerisinde bulundu. Ayrıca, Doğu Kudüs ve Kudüs-Tel Aviv arasındaki otoyolun dışındaki diğer bölgelere de gereksiz yere seyahat edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

KATAR, BAHREYN, SUUDİ ARABİSTAN, BAE, AVUSTURYA VE KANADA DA KATILDI

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, İran’ın İsrail’i vurma ihtimali nedeniyle yaşanabilecek gerginlikten ötürü bu ülkede yaşayan vatandaşlarına en yakın dış temsilcilikle irtibat kurmaları ve ülkeden ayrılmaları uyarısında bulundu.

Kanada, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de (BAE) İsrail'de yaşayan vatandaşlarından İsrail ve Batı Şeria'yı derhal terk etmelerini istedi.

HOLLANDA'DA SEYAHAT UYARISI YAPTI

Hollanda Dışişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, seyahat tavsiyesi kırmızı olan İsrail-Gazze sınırı ve İsrail'in Mısır, Lübnan ve Suriye sınırları dışındaki İsrail bölgelerine seyahat tavsiyesinin turuncu olduğu belirtildi.

Açıklamada, normalde acil olan seyahatlerin mümkün olduğu anlamına gelen turuncu koduna rağmen, "mevcut durum" nedeniyle İsrail’e yapılacak acil seyahatlerin ertelenmesinin tavsiye edildiği ifade edildi.

HİNDİSTAN'DA VATANDAŞLARINA İRAN VE İSRAİL'E SEYAHAT UYARISI YAPTI

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, bir sonraki duyuruya kadar vatandaşlarına İran ve İsrail'e seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Bakanlıktan seyahat uyarısına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Bölgedeki duruma dikkatin çekildiği açıklamada, Hint vatandaşlarına bir sonraki duyuruya kadar İran ve İsrail'i ziyaret etmemeleri önerisi yapıldı.

Açıklamada, bu ülkelerde yaşayan Hintlerin Büyükelçiliklerle iletişime geçmeleri talep edildi ve bölgedeki vatandaşların güvenlik tedbirleri almaları, ülkede hareketlerini kısıtlamaları tavsiye edildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 94
  • Sancar 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu üçlü İran, İsrail, ABD bizim ırağa girme zamanını nasılda denk getiriyor. Amaç ABD ortadoğuda askeri gücünü artırıp ortadoğuda hüküm sürmek. Bu üçlü asla birbirine dokunmaz.
    Cevapla
  • Ali ALICI 2 hafta önce Şikayet Et
    Iran kaba gürültüden başka bir halt işleyemez. İsrail Suriyede iran konsolosluğunu vurdu. Güya iran bunun intikamını alıyor izlenimi veriyor. Mollalar şunu çok iyi biliyorlar. Gerçekten intikam almak amacında olsalardı çöledeki israil üslerine değil, daha az koruması olan petrol rafinerileri,elektrik santralleri,fabrikalar ve benzeri ekonomi tesislerini daha rahat vurabilirdi.
    Cevapla
  • Hasan Baba 2 hafta önce Şikayet Et
    İran girince bizde de Lübnan'da Irak'ta pakistanda girse. Bu coğrafyayı onlara dar edelim
    Cevapla
  • Mustafa taş 2 hafta önce Şikayet Et
    Pakistan'da ABD nin istediği iktidar var dost olmaz
    Cevapla
  • Balukçi 2 hafta önce Şikayet Et
    İran İsrail ile birbirine girdiğinde Keşke Türkiye'de dalsa İsrail'e
    Cevapla
  • Kul insan 2 hafta önce Şikayet Et
    Lübnan İran bahane edilerek Filistin Lübnan Suriye işgal edilirse şaşırmayın ve en son hedef Türkiye zaten Türkiye hep hedefte idi
    Cevapla
  • Emree 2 hafta önce Şikayet Et
    En güvenli yer israil, sadece çorak arazilerinde dolaşmayın yeter, füzeler çünkü çorak araziye düşüyor,
    Cevapla
  • Fitne 2 hafta önce Şikayet Et
    Çünkü dünyanın bütün kriptoları doğal İsrail vatandaşı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar Kızılelma üretmenin zorluğunu öyle bir anlattı ki...
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı