BM'den TRT ekibine saldırıyla ilgili soruşturma talebi

Birleşmiş Milletler, İsrail'in TRT ekibine saldırısının Gazze'de gazetecilerin karşılaştığı tehlikeleri açık bir şekilde gösterdiğini belirterek olaya ilişkin şeffaf ve güvenilir soruşturma istedi.

GİRİŞ 12.04.2024 22:24 GÜNCELLEME 12.04.2024 23:43
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in aralarında TRT ekibinin de bulunduğu gazetecilere saldırısına ilişkin AA muhabirine yazılı açıklama yaptı.

Olaya ilişkin henüz detaylı bilgiye sahip olmadıklarını kaydeden Dujarric, "Bu olay Gazze'de gazetecilerin karşılaştığı tehlikeleri açık bir şekilde gösteriyor." ifadesini kullandı.

Dujarric, "Bu da diğer olaylar gibi şeffaf ve güvenilir bir şekilde soruşturulmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Gazze'de TRT'ye çalışan gazeteci dahil Filistin, Sudan ile birçok farklı yerde gazetecilerin zorluklarla karşılaştığına dikkati çeken Dujarric, "Dünyanın her yerinde gazeteciler işlerini güvenli bir şekilde yapmak için çaba sarf ediyor." ifadesini kullandı.

İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, bölgedeki gelişmeleri takip eden ve TRT Arapça ekibinin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyi hedef almıştı.

Saldırılar sırasında TRT Arapça ekibinden kameraman Sami Muhammed Şehade, CNN'den Muhammed Hassan es-Savalihi ve serbest gazeteci Ahmed Bekir el-Luh'un İsrail ordusu tarafından hedef alındığı ve yaralandığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 75
  • Oğuzhan 2 hafta önce Şikayet Et
    İTrail'e bu cesareti veren zaten BM dir
    Cevapla
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu israilli asker ve polisler israil dışına çıktıklarında takip edilip paketlenmeli yada imha edilmeli.
    Cevapla
  • Bandırmalı 2 hafta önce Şikayet Et
    Gariban ülkeler " Öksürse" yaptırım, Muhabire, kameraların önünde, tank, topunu 10 metreden ateşliyor, gazetecinin bacağı kopmuş, BM " Şeffaf soruşturma istiyor. Bu BM'nin son kullanıma tarihi çoktan geçti.
    Cevapla
  • Veli 2 hafta önce Şikayet Et
    Hocayla hırsız hikayesi gibi..dur bakalım ne yapacak derken ev tam soyulmuş..kuduz İsrail'e Dünya göz yumarken kana bulancak heryer..herkes zarar görecek maalesef..
    Cevapla
  • Halil Gümüş 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail terör örgütüdür gereği yapılacaktır bu kâfirler topluluğu dünyanın başına beladır halledilmesi gerekir.
    Cevapla
  • Adil 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok başarılı bir tespit..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları