Almanya'dan savaşı körükleyecek karar! Patriot gönderecekler

Alman hükümeti, askeri yardım paketi kapsamında Ukrayna'ya yeni Patriot hava savunma sistemi tedarik edecek.

GİRİŞ 13.04.2024 19:27 GÜNCELLEME 13.04.2024 19:39
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Almanya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın hava saldırılarının artması ve Ukrayna hükümetinin talebi üzerine, müttefiklerinin koordinasyonunda daha önce teslimatı gerçekleştirilmiş ve planlananlara ek olarak bir Patriot hava savunma sisteminin daha bu ülkeye devredileceği bildirildi.

Savunma Bakanı Boris Pistorius, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Ukrayna şehirlerine ve ülkenin altyapısına yönelik Rus terörü, tarifsiz acılara neden oluyor. İnsanların enerji kaynaklarını tehlikeye atıyor ve Ukrayna silahlı kuvvetlerinin operasyonel hazırlığı açısından önemli olan endüstriyel tesisleri yok ediyor. Bu nedenle Ukrayna'yı başka bir Patriot hava savunma sistemiyle destekliyoruz. Bu kararı vermeden önce, mümkün olan en kısa sürede ülkemiz için yenisini almayı taahhüt etmiştim ve bunun için yoğun bir şekilde çalışıyoruz."

İngiltere'den savaş ilanı gibi Rusya kararı! Özel silahı resmen duyurdularİngiltere'den savaş ilanı gibi Rusya kararı! Özel silahı resmen duyurdular

Zelenskiy'nin Ukrayna davetine Trump'tan ret!Zelenskiy'nin Ukrayna davetine Trump'tan ret!

Rusya'dan Ukrayna’ya 82 füze ve İHA ile intikam saldırısıRusya'dan Ukrayna’ya 82 füze ve İHA ile intikam saldırısı

Almanya Savunma Bakanlığı, askeri yardım paketi kapsamında Ukrayna'ya daha önce çeşitli askeri ekipmanların yanı sıra iki Patriot hava savunma sistemi, atış üniteleri ve iki Patriot fırlatıcıyı teslim etmişti.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 130
  • Das 2 hafta önce Şikayet Et
    Silahsiz olmasi gereken yunan adalarinda alman patriotlar türkiyeye karsi konuslandi
    Cevapla
  • Adla 2 hafta önce Şikayet Et
    Fabirkalari çaliṣiyor ne olaçak
    Cevapla
  • Nefer 2 hafta önce Şikayet Et
    ABD tüm dünyayı silah satmak için kandırıyor. Eski silahların hurdaya ayrılma yeri Ukrayna olarak belirlenmiş... Rusya tüm eski silahları burada hurdaya ayırdı. Böylece kendi halklarının boğazından kısıp yeni silah üretecekler...
    Cevapla
  • Analist 2 hafta önce Şikayet Et
    Almanya ve Fransa kaşınıyor Rusya ile avrupayı savaşa sokmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Barış için böyle çaba harcamadılar.Abd mutlu tabi.İsrail ve Ukrayna ile karşı tarafı zayıflatma hamleleri bunlar esas amaç rusya.Çin ile rusya sıkı ilişki içinde olmak zorundalar.Eğer ikisi sıkı durursa Abd,ingiltere,fransa,almanya gibi çeteye teslim olmazlar.Yoksa tek tek yem olurlar.
    Cevapla
  • Akif Anamur 2 hafta önce Şikayet Et
    Kafirler topluluğu yerle yeksan olur inşallah.Birbirlerine düşerler inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak