ABD'den İran'a sert uyarı: Gemiyi derhal serbest bırakın

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun İsrailli iş adamı Eyal Ofer'in sahibi olduğu Zodiac Grubu’na ait Portekiz bandıralı 'MSC Aries' adlı konteyner gemisine el koymasının ardından ABD'den 'Gemiyi derhal serbest bırakın' çağrısı geldi.

GİRİŞ 13.04.2024 23:21 GÜNCELLEME 13.04.2024 23:44
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

İran'ın İsrail'e yönelik saldırı gerçekleştirmesi beklenirken, Devrim Muhafızları Ordusu'nun bugün Hürmüz Boğazı yakınlarında İsrail bağlantılı bir gemiye el koyması batılı ülkelerin tepkisine neden oldu.

ABD'DEN İRAN'A SERT UYARI

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson yaptığı açıklamada, İran’a çağrıda bulunarak, İsrailli milyarder iş adamı Eyal Ofer'in sahibi olduğu Zodiac Grubu’na ait Portekiz bandıralı "MSC Aries" adlı konteyner gemisini "derhal serbest bırakın" dedi.

Watson, "Provokasyon olmaksızın sivil bir gemiye el konulması uluslararası hukukun açık bir ihlali ve Devrim Muhafızları Ordusu tarafından gerçekleştirilen bir korsanlık eylemidir." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • hakkı 2 hafta önce Şikayet Et
    bu nasil bir savaş? savaş olsa o gemiyi batirırlardı. komedi. iran ve israil yakın dosttur
    Cevapla
  • Gurbetçi 2 hafta önce Şikayet Et
    Saçma savaşlar değil, ciddi kalıcı barışlar yapın.
    Cevapla
  • emre karadavut 2 hafta önce Şikayet Et
    Tabi ki emir verecek İran dediğimiz devlet ABD'nin ortadoğu da uç karakolu emir eri başka kime verecek emrini ...
    Cevapla
  • Sencer 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail 7aydır ne uluslar arası hukuk ne insan hakları soykırım yapıyor gazzede hep arkasındasın katil ABD.
    Cevapla
  • Vururlar 2 hafta önce Şikayet Et
    Yahudilerin hiç bir gemisi okyanuslarda bile gezemez. Her yerde vururlar. Yahudiler yeryüzünde fitne ve fesat çıkarıyor, savaş çıkarıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yapay et gerçeği ortaya çıktı
Nihal Candan: İnsanlar bizden nefret ettiği için ömür boyu mu yatacağız?