CNN: Biden, Netanyahu'ya "İran'a karşı saldırıya ABD'nin destek vermeyeceğini" söyledi

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, "İsrail'in İran'a yönelik karşı saldırısına ABD'nin destek vermeyeceğini" söylediği iddia edildi.

GİRİŞ 14.04.2024 12:24 GÜNCELLEME 14.04.2024 12:46
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, "İsrail'in İran'a yönelik karşı saldırısına ABD'nin destek vermeyeceğini" söylediği iddia edildi.

Amerikan CNN kanalına konuşan adı açıklanmayan kıdemli bir yetkiliye göre, Biden, Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Washington'ın pozisyonunu değerlendirdi.

Biden, Netanyahu'ya "ABD'nin İsrail'e desteği tamdır." mesajı vermesinin yanı sıra İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir karşı saldırısına destek olmayacaklarını belirtti.

Haberde, Biden'ın, Netanyahu'ya, "bu geceki tabloda İsrail'in kazandığını" ve İran'ın İsrail'e kayda değer bir zarar veremediğini söylediği aktarıldı.

Konuyla ilgili Amerikan Axios haber sitesine açıklama yapan, adı açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi de benzer şekilde, İran'ı hedef alacak bir İsrail "karşı saldırısını" ABD'nin desteklemediğini kaydetti.

İRAN'IN SALDIRILARI 5 SAAT SÜRDÜ

Öte yandan, CNN'e açıklama yapan bir başka yetkili, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarının yaklaşık 5 saat sürdüğünü ifade etti.

ABD Başkanı Biden, İran'ın saldırılarını "en güçlü şekilde" kınadığını, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya "İsrail'e desteklerinin tam olduğu" mesajını ilettiğini ve İran'a ortak diplomatik tepki verilmesi için G-7 liderlerini bugün toplayacağını bildirmişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 32
  • Erpınar 2 hafta önce Şikayet Et
    Pers ırkçılarının hem konsoloslukları bombalandı, hem generalleri öldü hem de hiç siyonist öldüremeden iki yüz tane dronları heder oldu. Siyonistlerin arka bahçe uşakları.
    Cevapla
  • YADİGAR 2 hafta önce Şikayet Et
    Laf olsun. Tavşana kaç, tazıya tut taktiği
    Cevapla
  • yalanmı.? 2 hafta önce Şikayet Et
    Baş çıban abd ve israil dir.Siyonistlerin kalesi abd.İşi gücü yalan dolan.Okadar insan ölürken çoluk çocuk kadın erkek.Destek oluyordu.Bunlara asla inanılmaz.Türkiyeye yaptığı sahtekarlıklar ve çiftestandartlar ambargolar.ABD nin nasıl bir terörist devlet olduğunu açıkça ortaya koyuyor.Dünyanın her yerinde abd böyle.İnsanlık adına hiçbirşey yapmıyor ,yapmadı.herşey çıkar menfaat.
    Cevapla
  • Aslan 52 2 hafta önce Şikayet Et
    soyunuz kurusun inşallah
    Cevapla
  • Sancar 2 hafta önce Şikayet Et
    Türkiyenin ırakta pkk-ypg yeoperasyon yapmaya başlayacağı zamanlarda ve ırakla olan ticaret yolu anlaşması zamanına ve cumhurbaşkanının ırağa gitmeye hazırlandığı tarihlerde durduk yere iran konsolosluğuna saldırı ve bugünkü gelinen nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu