Hamas’tan Batı Şeria için tarihi çağrı

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, işgal altındaki Batı Şeria halkına yerleşimcilere ve işgalci İsrail askerlerine karşı intifada çağrısında bulundu.

Hamas’tan Batı Şeria için tarihi çağrı
Hamas’tan Batı Şeria için tarihi çağrı
GİRİŞ 14.04.2024 17:36 GÜNCELLEME 14.04.2024 17:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hamas bildirisinde "Uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'den sorumluluklarını yerine getirmelerini ve işgal altındaki Batı Şeria halkına karşı olanlar da dahil olmak üzere Siyonist rejimin suçlarını durdurmak için derhal harekete geçmelerini istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Cuma günü silahlı Siyonist yerleşimciler, işgalci rejimin ordusunun desteğiyle Batı Şeria'nın Ramallah yakınlarındaki Abu Falah köyüne saldırdı ve çok sayıda insanın evini kundakları ve ateşe verdi.

Siyonistler ayrıca Ramallah'ın kuzeyindeki el-Maghir köyüne düzenlediği büyük saldırıda bir Filistinli genci öldürdü ve çok sayıda kişiyi de yaraladı.

Bazı kaynaklar bu köyde direnişçi gençleriyle yaşanan çatışmada 3 Siyonist askerin yaralandığını bildirdi.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 5
  • Bedri Tekbaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Ey gazzeliler boşuna çağrı yapmayın çünkü müslüman liderlerin korkudan ödü patlıyor sanki yüzbin yıl yaşayacaklarmış gibi davranıyorlar. Ümmete gelince sadece çer çöp. En cesuru güya bizim cumhurbaşkanımızdı o da papa dan medet umuyor
    Cevapla
  • Musa 2 hafta önce Şikayet Et
    Binlerce bebek çocuk ve masum insan katledildi ve sakat bırakıldı ve yerinden yurdundan edildi Bunun hesabını kim verecek.???
    Cevapla
  • Trakyalı 2 hafta önce Şikayet Et
    En başta korkak Müslüman ülke liderleri verecek elbette daha da sonra halkı ve sonra da bütün insanlık....
    Cevapla
  • Kıyam 2 hafta önce Şikayet Et
    Filistin halkı top yekûn artık savaşmak için daha nasıl bir soykırım bekliyor anlamıyorum. Vatan kanla kurulur ve kanla müdafaası yapılır.
    Cevapla
  • Samet 2 hafta önce Şikayet Et
    Hangi silahla savunacak kim halkı toparlayacak katil siyonist bunun olacağı hesaplamadı mı zannediyorsunuz onun için böldü parçaladı Filistin topraklarını insanlarını
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail bunu konuşuyor! Ordu ve Netanyahu karşı karşıya
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!