G7 liderlerinden son dakika İran ve İsrail açıklaması! Resmen çağrı yapıldı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, G7 liderlerinin İran'ın İsrail'e saldırısını kınadığını ve tüm taraflara itidal çağrısı yaptığını belirtti.

GİRİŞ 14.04.2024 22:44 GÜNCELLEME 14.04.2024 22:45
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Michel, yaptığı açıklamada, G7 Dönem Başkanı İtalya'nın çağrısıyla toplanan üye ülkelerin liderlerinin, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısını oy birliğiyle kınadığını belirtti.

İRAN VE İSRAİL'E ÇAĞRI

Video konferans yöntemiyle toplanan liderlerin tüm taraflara itidal çağrısı yaptığını kaydeden Michel, "Gerilimin düşürülmesi için tüm çabalarımızı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Michel ayrıca, "Gazze'deki krizin, özellikle acil ateşkes yoluyla mümkün olan en kısa sürede sona erdirilmesi fark yaratacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

AB Konseyi Başkanı, 17-18 Nisan'da yapılacak AB zirvesinde konunun özellikle ele alınacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Ayân 2 hafta önce Şikayet Et
    7 EKİM'DEN buyana Gazze'yi görüp toplanan yok.Yazıklar olsun.! Medeniyet sanan topluluğa!
    Cevapla
  • vatansver 2 hafta önce Şikayet Et
    zalimler hainler 50bin filistinli oldu 100bın sakat kaldı 30 kayıp için kılınız kıpardamaı nerde idiniz zalimler hainler alçaklar ...
    Cevapla
  • mustafa 2 hafta önce Şikayet Et
    Güçlü olan kazanır tüm Müslüman ülkeler koltuk değil devlet için çalışıp güçlenmesi lazim boş işlere önem değil tekniğe önem verilmeli ancak teknik personele halen önem veren yok
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 2 hafta önce Şikayet Et
    Yahudi ve yahudinin ortakları gücünüz yetiyorsa İsraili durdurun..tutarsız ve dengesizsiniz.Taraf tutuyorsunuz.Çünkü sizi Yahudiler yönetiyor .İnsanlığı köleleştirmiş ve satın almış Yahudileerden kurtulur.Devletler gibi milletlerde teslim olursa insanlık tamamen köleleşiir.Tüm dünyada kendilerini dünyanın sahibi gören Yahudileri durdurun.
    Cevapla
  • Özgür2134 2 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye neden yok bu g7 de ülkece bu seviyeye neden gelemiyoruz ?
    Cevapla
  • Angaralı 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne seviyesi adamlar kendi hristiyan birliğini kurmuş çal çal oyna yapıyor sen neden biz yokuz diyon. Bak bakalım çin varmı rusya varmı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!