Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar

İran'ın, İsrail'e çok sayıda füzeyle düzenlediği misilleme saldırısı öncesinde Suudi Arabistan ve BAE'nin ABD'ye saldırıyla ilgili istihbarat bilgileri sızdırdığı ortaya çıktı.

Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar
GİRİŞ 15.04.2024 19:39 GÜNCELLEME 15.04.2024 21:06
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

Son dakika Suudi Arabistan haberleri: İran'ın, İsrail'in suikastlarına misilleme olarak İsrail'e başlattığı hava saldırısının yankıları tüm dünyada sürerken çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı.

Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar

SUUDİ ARABİSTAN VE BAE'NİN, ABD'YE BİLGİ SIZDIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI

ABD merkezli Wall Street Journal'a (WSJ) konuşan Mısır ve Suudi Arabistanlı kaynaklar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), İran'ın İsrail'e düzenleyeceği misilleme saldırısına ilişkin istihbarat bilgilerini saldırıdan önce ABD'ye ilettiğini söyledi.

İran'ın İsrail'e saldırdığı gecede Türkiye detayı! İki ülke bakın birbirine ne iletmişİran'ın İsrail'e saldırdığı gecede Türkiye detayı! İki ülke bakın birbirine ne iletmiş

Öte yandan İran, saldırıdan iki gün önce, hava sahalarını korumak amacıyla Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerindeki muhataplarını İsrail'e yönelik planlanan saldırı konusunda bilgilendirmişti.

ABD Başkanı Joe Biden ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman

İSTİHBARAT BİLGİLERİNİ PAYLAŞMAK KONUSUNDA GİZLİCE ANLAŞMIŞLAR

Wall Street Journal'a konuşan Mısır ve Suudi Arabistan'daki kaynaklar, birçok Arap hükümeti ABD ile yapılan görüşmelerin ardından Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri saldırıyla ilgili istihbarat paylaşma konusunda gizlice anlaştıklarını belirtti.

Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar

ÜRDÜN HAVA SAHASINI ABD'YE AÇMIŞTI

Ayrıca İran'ın bilgilendirdiği ülkeler arasında yer alan Ürdün ise hava sahasının ABD ve savunmada yer alan diğer ülkeler tarafından kullanılmasına izin vermişti.

Bununla birlikte Ürdün, İran füzelerinin ve insansız hava araçlarının önlenmesine yardımcı olmak için kendi uçağını kullanmıştı.

Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar

NE OLMUŞTU?

İran dün İsrail'e yüzlerce İHA, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı. İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 205
  • Ahmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Wall Street Journal'a (WSJ) ve New York Times, yalancı medyalar! Orta doğu konusunda bunlardan çok yakan konuşan yoktur.
    Cevapla
  • işçi 1 hafta önce Şikayet Et
    iran kendi halkı galeyana gelmesin diye yapmıştır, bütün füzeleride envarterde eskimiş eski teknoliji füzeleri kullanmıştır, ve ayrıca nereye atacağınıda bildirmiştir ,siz merak etmeyin,iran kadar sinsi bir millet varmı?tarihinde müslüman haricinde kiminle savaşmış??
    Cevapla
  • Ahmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Doğru yorum, Allah razı olsun.Wall Street Journal'a (WSJ) ve New York Times, yalancı medyalar! Orta doğu konusunda bunlardan çok yakan konuşan yoktur.
    Cevapla
  • Atatürk 1 hafta önce Şikayet Et
    Iranin kendisi bagira bagira haber verdi zaten Suda BAE ye ne gerek var.Yemeyinde yaninda yatin.
    Cevapla
  • mert 1 hafta önce Şikayet Et
    filistinliler HARIC hic bir arablari asla sevmem seytanlarin önde gidenleri!!!
    Cevapla
  • önce vatan 1 hafta önce Şikayet Et
    ben olsam bu İRAN'nın yerine bu sudiarab istanı parçalardım ve tüm topraklarınada el koyar kesinliklede bu avrupalıları hiç biryerden geçirmezdim nedenmi avrupalılar ve özelilklede bu israililer ve amerikalılar zağten bunu yapmıyormu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar