İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!

İsrail'in, İran'ın misilleme saldırısına karşılık verme kararı almasının ardından ABD'den ilk açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, "Karar alma sürecine dahil değiliz." diyerek İsrail'e uyarıda bulundu.

GİRİŞ 15.04.2024 23:30 GÜNCELLEME 16.04.2024 09:39
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

İran'ın, İsrail'in suikastlarına misilleme olarak İsrail'e başlattığı hava saldırısının yankıları tüm dünyada sürüyor. İsrail Savaş Kabinesi, İran'ın saldırılarına karşılık verme kararı aldığını duyurdu.

'İSRAİL'İN KARAR ALMA SÜRECİNE DAHİL DEĞİLİZ'

Kararını ABD vurgusu yaparak saldırıyı ABD ile koordine etme niyetinde olduğu duyuran İsrail'e Beyaz Saray'dan jet hızında yanıt geldi.

Kirby, "İsrail'in İran'a vereceği yanıta ilişkin karar alma sürecine dahil değiliz. İsrail hükümeti yanıt verip vermeyeceğine ve nasıl yanıt vereceğine kendisi karar verecek." dedi.

ABD, İRAN'IN HABER VERDİĞİNE YÖNELİK İDDİALARI 'GÜLÜNÇ' DİYEREK REDDETTİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarını önceden ABD'ye haber verdiği yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti.

Kirby, İran'ın ABD'ye bu saldırıyı haber verdiği iddialarının "gülünç" olduğunu ifade etti.

Kirby, İran'ın bölgedeki ABD müttefiki ülkelere saldırıya ilişkin önceden haber verdiği yönündeki iddialara ise "İran bize hiçbir şekilde saldırının yeri ve zamanına ilişkin önceden uyarıda bulunmadı." diyerek yanıt verdi.

İRAN NE DEMİŞTİ?

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail’in, İran'ın çıkarlarına ve güvenliğine yönelik saldırılarını tekrarlamaya kalkması durumunda Tahran'ın bir sonraki eyleminin kesin, hızlı ve kapsamlı olacağı konusunda Beyaz Saray'ı uyardıklarını söylemişti.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 129
  • yusufCUK 1 hafta önce Şikayet Et
    birileri diyor ülkeleri ileride yapay zekalar yönetecek Doktor, Avukat ve hakim olarak da görev alacaklar karşı çıkıyorum bu fikire ama Yaw cidden bunlara bakınca bu aptallar yöneteceğine yapay zekların yönetmesi belki daha iyi olabilir
    Cevapla
  • önce vatan 1 hafta önce Şikayet Et
    iran cumhur başkanı tüm kamoyu önünde söyledi ve duyurduya dünyaya seslenerek bu adi isaraişlllerin yaptıkları yanlarına kalmıyacak diye hem göz göre göre irab generalllerini vurn hemde gidin milletin gözüne soka soka iran konsoloslupunu vurun bunda amerikanında parmağı var o rası ayrı birşey uyarıyı tüm dünya biliyorda sizmi bilmiyorsunuz adi yalancı köpekler asıl bomba amerikaya atın
    Cevapla
  • Bezgin 1 hafta önce Şikayet Et
    Tabi dahil değilsiniz onlar karar alır siz emri uygularsiniz.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Irak'ta da kimyasal silah var diyordunuz. O gerekçeyle milyonlarca Müslümanın kanına girdiniz. Sonra da kimyasal silahın olmadığını ilan ettiniz. Sizi ikiyüzlü katiller sizi. Yapılan her şey sizin bilginiz ve yönlendirmeniz ile gerçekleşiyor.
    Cevapla
  • Bayram Meral 1 hafta önce Şikayet Et
    İan, İsrail'e misilleme yapacağı saldırıyı kesinlikle ABD ile beraber almıştır.ABD,tavşana kaç tazıya tut oynuyor.Amaç,GAZZE'deki İsrail soy kırımını perdelemek.Katil İsrail'i mağdur göstermek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi