Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı

İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından eski MOSSAD Başkanı Efraim Halevy, İsrail'in İran'a bir karşılık verip vermeyeceği sorusuna "İntikam zamanı değil" diyerek yanıt verdi.

GİRİŞ 16.04.2024 07:00 GÜNCELLEME 16.04.2024 09:29
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in bir misilleme yapıp yapmayacağı tüm dünyada merak konusu olmaya devam ediyor.

"İNTİKAM İYİ BİR POLİTİKA DEĞİL"

Konu hakkında CNN Internetional'dan Chrıstıane Amanpour'a konuşan eski MOSSAD Başkanı Efraim Halevy, "Şimdi intikam zamanı değil" dedi.

Halevy, "İntikamın iyi bir politika olduğunu düşünmüyorum. Ve bu nedenle, şimdi ne düşünmemiz gerekiyor, ilgimiz ne? Bence bizim bir numaralı çıkarımız Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasıdır. Bu en yüksek önceliğe sahip olması gereken bir şey." ifadelerini kullandı.

"REHİNELER MASADAKİ TÜM SORUNLARDAN ÖNCE GELMELİ"

Hamas'ın elindeki rehineler kötü şartlarla mücadele etmeye çalışıyor diyen eski MOSSAD Başkanı;

"Artık rehinelerin çok zor durumda olduğunu biliyoruz. Artık çok büyük acılar çektiklerini biliyoruz. Kadınların bu özel yayında anlatmak bile istemediğim şekillerde acı çektiğini biliyoruz. Dolayısıyla şu anda Gazze'de esaret altında olanlara olan bağlılığımızı da düşünmeli ve bu önceliği masadaki diğer tüm meselelerin üzerinde tutmalıyız." şeklinde konuştu.

Halevy, İran'ın da yeni bir karar vermeden önce 2-3 kez düşünmesini gerektiğini, İsrail'in yalnız olmadığını da dile getirdi. Eski MOSSAD Başkanı Halevy ayrıca, düzenlenen saldırıda gösterilen yüzde 99'luk başarının çok önemli olduğunu da savundu.

Halevy, "Daha önce de söylediğiniz gibi başarı yüzdesi yüzde 99'un üzerindeydi. Bunun bu tür bir savaşta benzeri görülmemiş bir şey olduğunu düşünüyorum. Bir kişinin yaralanması dışında ciddi bir zarar görmediğimizi düşünüyorum." dedi.

KAYNAK: CNN INTERNATİONAL
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Demir 1 hafta önce Şikayet Et
    Ağzım açık kalıyor İran’a saldıran yazıları gördükçe! Bu Sünni Şıi bölünmesi bütün Müslümanların esir olarak Batı ve İsrail tahakkümü altında tutan en büyük problem. Akıl tutulması! Hepimiz hesap vereceğiz; bilmeden İsrail’i savunur hale gelenlere uyarı! İran’ı bitirdiklerinde sıra hangi ülkeye gelecek düşünün. Türkiye yoksa İran yok, İran yoksa Türkiye. Birleşin ümmet!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Bilmeden İsrail'in kankası İran'ı savunuyorsun farkında mısın,İran Suriye ve Irak'ta batılı katil dostlarından daha fazla müslüman masum kanı dökmüş bir münafık devlettir,bilmiyorsan sokağa çık birkaç Suriyeli ıraklıya sor birbirini tanımayan farklı insanların İran'ın cinayetlerini vahşiliğini ve katliamını,yaşayanların anlattıklarından sonra hala aynı şeyi mi düşüneceksin acaba
    Cevapla
  • meyyid 1 hafta önce Şikayet Et
    artık oyunu anlayın.normalde israil saldırmadan durur muydu.bunların hepsi tiyatro.siyonist isral ile şii iran asla birbirine saldırmaz çünkü aynı yere hizmet ediyorlar.hedefleri islam birliğine engel olmak.osmanlı zamanında da aynı şekilde hainlik yapardı şii iran.osmanlı avrupaya sefer yapardı ama iran arkadan saldırırdu.oyun hep aynı.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    OLAN ŞEY ŞUDUR İsrail tirsti!! İran'a cevap verecek cesareti bile yok İsrail ancak çocuk ve kadınlara saldırır!!
    Cevapla
  • Haberci 1 hafta önce Şikayet Et
    arkadaşlar bugün,,, ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN İZNİYLE VE YARDIMIYLA israilin yok oluşunun başladığı gün. Bu günün tarihini yazın bir kenara...
    Cevapla
  • Adnan 1 hafta önce Şikayet Et
    Zalimlerin katillerin hırsızların egemen olduğu dünya keşke yok olsa idin Rabbim Rahmetin gazabını geçmiştir.amenna.insanlık vicdan merhamet ve adaleti zalimlerin eline verdi.biz azabı çoktan hak etmişiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!